Først og fremst: Dersom du vil lage en prinsessekake med en prinsesse på toppen klikker du her.

Nedenfor finner du nemlig oppskriften på den originale prinsessekaka. Ikke den som faktisk har prinsesse på seg.

Det er heller ikke den svenske prinsesstårta (den med grønt marsipanlokk) det handler om.

Nei, for de uinvidde er dette kake som minner om den briochen som selges i butikkene (som streng tatt er en søtlig avvart - her finner du originalen!), hvor det er "snegler" som er bakt sammen.

Slik lager du prinsessekake

Altså: Du baker en vanlig deig og kjevler den flat (omtrent som en langpannepizza). Så brer du utover vaniljekremen, ruller den sammen til en pølse og skjærer skiver. De skivene ("sneglene") legger du ned i en kakeform og steker i ovnen.

I oppskriften nedenfor er det brukt ferdigkjøpt vaniljekrem. Det er morsomt å lage den selv og ikke så vanskelig. Dessuten smaker den, som alltid, bedre når du lager det selv. Her ser du hvordan.

Nå skal du være godt rustet til å lage prinsessekake!

Oppskriften finner du nedenfor.

Norsk Ukeblad

Prinsessekake med snurrer

Her er oppskriften på klassisk prinsessekake.

Ingredienser:

25 g gjær

75 g smør

2 dl melk

3 ss sukker

1 ts kardemomme

1 stk egg

7 dl hvetemel

Fyll 1

50 g smør, romtemperert

4 ss sukker

2 ts kanel

Fyll 2

1 dl vaniljekrem

Pensling

1 stk egg, sammenpisket

1 dl melis

Høyde (px): Bredde (px):
TV 2 Foto: God Morgen Norge, TV 2

Prinsessekake

Ingredienser:

75 g smør

2 dl melk

1 stk egg

25 g gjær

1 ts kardemomme

1 ts revet skall avsitron

3 ss sukker

7,5 dl hvetemel

Fyll 1:

1,5 dl eggekrem ellervaniljekrem

Fyll 2:

mandelmasseeller smørkrem av:

5 ss smør, mykt

3 ss sukker

1 ts vaniljesukker

0,5 ts kanel

rosiner


egg til pensling

2 stk eplei små terninger

Høyde (px): Bredde (px):

Prinsessekake - sjokolademousse på nøttebunn med pikekyss og friske bær

Til 0 porsjon:

Pikekyss

500 g - ca 0,5 litereggehviter

1 kg sukker

Nøttebunn

4 stk eggehvite

60 g sukker

100 g melis

2 ts kakao

160 g hasselnøtter

Sjokolademousse

17 stk - 340 grameggeplommer

120 g sukker

340 g mørk kokesjokolade(55-65% kakaoinnhold, f.eks. Valrhona)

450 g kremfløte, pisket

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!