Oppskrifter for helgen

Helgemeny med enkel mat

Det må være enkelt å lage god mat.

Endelig helg!

Og nå er menyen klar. Det blir blåskjell, kylling, en mektig, mektig dessert.

Første rett

Måltidet braker løs med en liten, herlig blåskjellsuppe. Blåskjell smaker fabelaktig på denne tiden av året. Og de blir lekre når de får bade sammen i en blanding av hvitvin, fløte og estragon. Hele operasjonen tar ikke mer enn 10 minutter.

Hovedrett

Jeg har bestemt meg for å spise kylling. Først tenkte jeg på å saltbake kylling, fordi det alltid gir et flott resultat. Men, så kom jeg på at det er lenge siden jeg har laget den kule varianten med soya og honning (se video her). Det er en av de oppskriftene hvor du får ufortjent mye igjen for innsatsen. Del opp kyllingen, stek den i olje, ha over flytende honning og soya. Og stek litt til, men ikke la det svi seg.

Oldemoren jeg serverte dette til hadde ikke spist på ukevis forsynte seg to ganger. Det kommer du også til å gjøre. Jeg foreslår at du serverer den med sopprisotto, kul potetmos eller brokkoli og parmesan.

Dessert

Før jeg avslutter dette måltided med en god cognac, vil jeg spise meg stappmett på en stor dessert. Trangen til å spise en slik dessert kommer med kuldegradene. Og jeg tror det sitter i dypt i menneskene her nord. Denne desserten lager jeg med brioche (gjerne ferdigkjøpt - eller du kan lage det selv!), mandler, banan - og det beste av alt: To sauser. En sjokoladesaus og en kremaktig saus som lages med creme de cassis (eller solbærsaft) og smøreost. Mektig? Overdådig? Ja - og det akkurat sånn jeg vil ha det!

Oppskriftene finner du nedenfor.

God helg!

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter!

henter innhold
henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED APRIKOS: Her får du åtte forslag til hva du kan lage med aprikos.=

Åtte fantastiske måter å bruke aprikos

Du: Prøv denne med chevre og aprikos.

=

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

SVINENAKKE: Svinenakke trenger tid. I denne oppskriften lages den med løk, hvitløk og hvitvin - og to og en halv time.=

Genialt enkelt kjøtt som også er genialt godt

Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

artikkel bilde

Her fyller du Europas billigste drivstoff

Norge er, kanskje ikke uventet, dyrest i klassen.

artikkel bilde

Tre stylister forteller hva de elsker å gå med på fest

Ingenting å ha på deg? Sjekk dette.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Maten dufter av «menneskelig nærkontakt».

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.