Endelig helg!

Og nå er menyen klar. Det blir blåskjell, kylling, en mektig, mektig dessert.

Første rett

Måltidet braker løs med en liten, herlig blåskjellsuppe. Blåskjell smaker fabelaktig på denne tiden av året. Og de blir lekre når de får bade sammen i en blanding av hvitvin, fløte og estragon. Hele operasjonen tar ikke mer enn 10 minutter.

Hovedrett

Jeg har bestemt meg for å spise kylling. Først tenkte jeg på å saltbake kylling, fordi det alltid gir et flott resultat. Men, så kom jeg på at det er lenge siden jeg har laget den kule varianten med soya og honning (se video her). Det er en av de oppskriftene hvor du får ufortjent mye igjen for innsatsen. Del opp kyllingen, stek den i olje, ha over flytende honning og soya. Og stek litt til, men ikke la det svi seg.

Oldemoren jeg serverte dette til hadde ikke spist på ukevis forsynte seg to ganger. Det kommer du også til å gjøre. Jeg foreslår at du serverer den med sopprisotto, kul potetmos eller brokkoli og parmesan.

Dessert

Før jeg avslutter dette måltided med en god cognac, vil jeg spise meg stappmett på en stor dessert. Trangen til å spise en slik dessert kommer med kuldegradene. Og jeg tror det sitter i dypt i menneskene her nord. Denne desserten lager jeg med brioche (gjerne ferdigkjøpt - eller du kan lage det selv!), mandler, banan - og det beste av alt: To sauser. En sjokoladesaus og en kremaktig saus som lages med creme de cassis (eller solbærsaft) og smøreost. Mektig? Overdådig? Ja - og det akkurat sånn jeg vil ha det!

Oppskriftene finner du nedenfor.

God helg!

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Blåskjell med hvitvin og estragon

Det finnes neppe noen raskere middag enn blåskjell.

Til 2 porsjoner:

400 g blåskjell, vaskede

2 stk sjalottløk

1 dl hvitvin

1 dl kremfløte

4 ss estragon, frisk, hakket

2 ss smør

0 salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Stekt kylling med honning og soya

Dette er måten å steke en hel kylling på ti minutter. Kanskje tolv.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

olje til pensling

6 ss soyasaus

4 ss honning

1 stk sitron

pasta

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Overdådig dessert med sjokolade og banan

En skikkelig dessert for deg som ikke synes noe blir for mye av det gode.

Til 2 porsjoner:

2 skiver brioche, eller kakebunn eller søte, luftige loff/rundstykker

1 neve mandelflak

1 stk banan

100 g sjokolade

1 dl kremfløte

100 g smøreost

5 ss creme de cassis (eller solbærsaft og en dæsj rom/cognac)

Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!