Kanskje du har prøvd oppskriftene på perfekte pannekaker og den ultimate gulrotkaka?

Da er trolig pannekaker med gulrot noe for deg.

Du kan ta utgangspunkt i en hvilken som helst pannekakeoppskrift, og den eneste tilpasningen du gjør er å tilsette like mye revne gulrøtter som mel.

Er du glad i kanel i gulrotkaken funker det i disse pannekakene også.

Spe med melk

Gulrøttene påvirker væskemengden i den originale oppskriften.

Det løser du med å gjemme unna litt av melken og spe med den til slutt slik at røra får en passe konsistens.

Middels varme

Det ser ikke spesielt lovende ut når røra ligger i pannen, men ta det med ro.

Med en gang gulrotstrimlene er kokt blir det til en fin, jevn pannekake.

Pass bare på å ikke steke på for sterk varme, middels varme er passe slik at pannekakene får litt lenger steketid enn du er vant til.

Følg Sjuve på Twitter, så får du svar på alt du lurer på om mat

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du havrepannekaker

Oppskrift på tynne pannekaker

Oppskrift på tykke pannekaker

Øyvind Lie

Gulrotpannekaker

Pannekaker blir godt med gulrøtter. Utrolig, men sant...

Til 4 porsjoner:

3 dl hvetemel

3 dl Finrevetgulrot

0,5 ts salt

4 stk egg

6 dl melk

2 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!