3-retter meny for helgen
Helgemeny
Andebryst og pannekaker i helgen? Vær så god...
Endelig helg!
Og den skal jeg fylle med masse god mat - og vin - en av disse tenker jeg. For jeg skal nemlig ha andebryst til hovedrett.
Men først: En herlig forrett!
Og middagen starter med en shot. Av erter. Små glass fylles med god, varmende suppe. Dette er noe jeg serverer ofte fordi det er kjapt, godt og vidunderlig enkelt: Stek en sjalottløk, ha i frosne erter, fløte, kyllingkraft og kjør det glatt i en stavmikser. Så kan du ha i litt trøffelolje og/eller litt parmesan før servering.
Hovedretten denne gangen er jålete, fransk og helt fabelaktig. Andebrystet steker jeg perfekt på denne måten og serverer med viltsaus, mandel- og selleripuré og en elegant og krydret rødsløkskompott.
Jeg har mest lyst på profiteroller igjen, men jeg kan jo ikke spise det hver helg. Så jeg går for noen heidundrande pannekaker - ja, de med både marsipan og sjokolade. (For mye? Da har du ikke prøvd denne!).
Selv stiller jeg i en særklasse når det gjelder å spise mye og overdådig. Så kanskje noen heller vi ha noe syrlig og lett etter andekjøttet? I så fall er sitronsorbet et herlig alternativ.
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.
Les også:
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Ertesuppeshots
Den her er ypperlig og morsom som forrett. Med noen trøffeloljedråper er det veldig få som kan motstå den her... Det er altså en ertesuppe i kul forkledning.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 stk Sjalottløk
1 dl Fløte
150 g Erter
1 ss Kyllingbuljong
Trøffelolje
20 g Parmesan
Vann
Olje til pensling
Andebryst med viltsaus og karamellisert rødløk
Klassisk tilbehør til andebryst det her...
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
4 stk And
Salt
Pepper
1 ss Sukker, brunt
2 ss Bringebæreddik
1 ss Blåbær
6 dl Viltkraft
3 dl Crème fraîche
Salt
Pepper
1 ss Soyasaus
8 stk Mandelpoteter
3 skiver Sellerirot
Melk
Smør
Salt
Pepper
Aspargesbønner
Smør
Sjalottløk
Flaksalt
12 stk Løk
Smør
1 dl Rødvin
1 stk Kanelstang
2 ss Sukker
Pannekaker med marsipan og sjokolade
Ja, du må være glad i mektige desserter for å like denne...
Se hele oppskriftenIngredienser:
2 stk Egg
1.5 dl Hvetemel
1 klype Salt
2.5 dl Melk
200 g Marsipan
100 g Sjokolade
4 ss Aprikosmarmelade
Denne saken ble første gang publisert 13/01 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.