Endelig helg!

Og den skal jeg fylle med masse god mat - og vin - en av disse tenker jeg. For jeg skal nemlig ha andebryst til hovedrett.

Men først: En herlig forrett!

Og middagen starter med en shot. Av erter. Små glass fylles med god, varmende suppe. Dette er noe jeg serverer ofte fordi det er kjapt, godt og vidunderlig enkelt: Stek en sjalottløk, ha i frosne erter, fløte, kyllingkraft og kjør det glatt i en stavmikser. Så kan du ha i litt trøffelolje og/eller litt parmesan før servering.

Hovedretten denne gangen er jålete, fransk og helt fabelaktig. Andebrystet steker jeg perfekt på denne måten og serverer med viltsaus, mandel- og selleripuré og en elegant og krydret rødsløkskompott.

Jeg har mest lyst på profiteroller igjen, men jeg kan jo ikke spise det hver helg. Så jeg går for noen heidundrande pannekaker - ja, de med både marsipan og sjokolade. (For mye? Da har du ikke prøvd denne!).

Selv stiller jeg i en særklasse når det gjelder å spise mye og overdådig. Så kanskje noen heller vi ha noe syrlig og lett etter andekjøttet? I så fall er sitronsorbet et herlig alternativ.

Følg Sjuve på Twitter, så får du svar på alt de lurer på om mat

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Ertesuppeshots

Den her er ypperlig og morsom som forrett. Med noen trøffeloljedråper er det veldig få som kan motstå den her... Det er altså en ertesuppe i kul forkledning.

Til 4 porsjoner:

1 stk sjalottløk

1 dl fløte

150 g erter

1 ss kyllingbuljong

noen dråper trøffelolje

20 g parmesan

vann

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):

Andebryst med viltsaus og karamellisert rødløk

Klassisk tilbehør til andebryst det her...

Til 4 porsjoner:

4 stk and ebryst med fett

salt

pepper

Saus

1 ss sukker, brunt

2 ss bringebæreddik

1 ss blåbær sirup

6 dl viltkraft

3 dl rømme/ crème fraîche

salt

pepper

1 ss Fungi sorte dråper ("norsk" soyasaus)

Mandelpotet- og sellerirotpuré

8 stk mandelpoteter

3 skiver sellerirot

melk/fløte

smør

salt

pepper

Aspargesbønner

aspargesbønner

smør

sjalottløk

flaksalt

Glasert rødløk

12 stk delikatesse løk (små løk)

smør

1 dl rødvin

1 stk kanelstang

2 ss sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Pannekaker med marsipan og sjokolade

Ja, du må være glad i mektige desserter for å like denne...

Ingredienser:

Pannekaker

2 stk egg

1,5 dl hvetemel

1 klype salt

2,5 dl melk

Fyll

200 g marsipan

100 g sjokolade

4 ss aprikosmarmelade

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!