500 g blomkål

6 dl grønnsaksbuljong (utblandet)

3 dl kremfløte

1 ts salt

100 g løyrom

2 ss tørket gressløk, finklippet

Skyll blomkålen og del den i buketter. Kok opp kraft/buljong og legg i blomkålbukettene. Kok suppen på svak varme under lokk i 15 minutter. Kjør suppen i en foodprosessor eller press den gjennom en sikt. Hell blomkålpuréen tilbake i kjelen igjen og tilsett fløten. Gi suppen et oppkok og smak til med salt (og evt hvit pepper). Legg en ts med løyrom i hver tallerken og dryss på finklippet gressløk.

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for meieriprodukter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!