Helgen er reddet!

Når jeg vet at jeg har knasende bruschetta, en lammesteik og mørk sjokolade med macadamianøtter til dessert - ja da er kan kvelden komme likegodt komme med en gang.

Forrett: Bruschetta - aldri feil

Bruscare betyr omtrent "grilla over kull". Heldigvis behøver man verken grill eller kull. Man kommer faktisk langt med en brødrister, om man vil gjøre det kjapt: Rist brød eller loff, gni dem inn med et hvitløk fedd (slik...) og ha på olivenolje (hvilken type? sjekk testen).

Nå har du en bruschetta i sin reneste form. Nå er det vanlig å legge på hakkede tomater, litt spekamat, ost eller lignende. Jeg liker egentlig å lage noen forskjellige - og bruke basilikum, oregano, gressløk - og variere med oster etter hva jeg har (parmesan, mozzarella etc).

Hovedrett: Lammestek

Nå er det mye ferskt lammekjøtt å få tak i. Har du ikke gjort det før (eller er nysjerrig), så sjekk ut denne videoen her. Heldigvis er lammelår det mest tilgivende kjøttet vi har. Eventuelle feitrinn til tross, en lammestek blir godt selv om steker det litt for mye - eller litt for lite.

Hva skal du ha til? I oppskriften er det en rotmos. Det er godt og klassisk, så klart, men det finnes også andre muligheter. Sesongpolitisk er sopprisotto innertier nå. En løk- og soppstuing er et godt alternativ. Har du lyst masse gode høstgrønnsaker er Bent Stiansens rataouille en sikker hit.

Dessert: Sjokolade med macadamianøtter

Kjøp deg litt god, mørk sjokolade. Kok opp fløte, hell det over sjokoladen, rør rundt og sett i kjøleskapet... vent ... er den passe stiv? Akkurat sånn at de nøttene du har ristet litt pannen ikke synker helt nedi? Og så: Dryss over litt flaksalt. Enkelt og veldig, veldig godt.

Har du større ambisjoner kan du også teste kanelegget med sjokoladesaus...

Ha en god, velsmakende helg!

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Mari Svenningsen

Grillet bruschetta med spekeskinke og tomat

Bruschetta blir enda bedre når de lages på grillen...

Ingredienser:

8 skiver spekeskinke

4 skiver landbrød eller loff

6 ss olje til pensling

4 ss aioli (majones med hvitløk)

8 stk cherrytomat

1 ts salt, grovt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Klassisk lammestek med silkemyk sellerirotmos

Denne lammesteken er av helt klassisk karakter. Helt fantastisk. Det er vanskelig å si nøyaktig hvor lang tid det tar, men beregn minst 2 timer.

Til 4 porsjoner:

0,5 potte rosmarin

2 stk hvitløk

1 stk lammelår

2 stk selleri røtter

200 g smør

1 kg poteter

olje

4 dl rødvin

2 ts sukker

1 ts maisenna

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Sjokolade med macadamianøtter

Så enkelt kan det være å lage noe så godt...

Ingredienser:

3 dl kremfløte

200 g kokesjokolade, lys

1 neve macadamianøtter

flaksalt

Høyde (px): Bredde (px):