Ovnsbakt ørret er populært. Stadig er ovnsbakt ørret en av de mest etterspurte oppskriftene våre.

Og det mange gode grunner til det. Det er lettvint, praktisk og du får kontroll på temperaturen og unngår tørr fisk.

Jeg liker å eksperimentere med nye varianter av denne arbeidshesten i hverdagskjøkkenet. Mitt siste innfall var å steke fennikel i skiver, koke den mør i crème fraiche og appelsin og så: Ovnsbake ørret i folie med denne sausen.

Resultatet? Meget vellykket. Og det slapp jeg å si selv, siden middagsgjestene med all mulig tydelighet fortalte hva de synes om ørreten.

Og så har du sausen ferdig. Det slipper du også å tenke på.

Ovnsbakt ørret - hva skal du passe på?

Det er én måte å sikre at fisken ikke blir tørr: Ha kontroll på temperaturen. Dersom du bruker steketermometer (som de fleste bruker på kjøtt, men som du får mer igjen for når du lager fisk), husk at fisken ikke behøver å være mer enn 50 grader.

Før var jeg helt kategorisk og at sa at man ikke under noen omstendigheter bør la fisk bli varmere enn 50 grader. Nå har jeg myknet opp og kan tillate at andre lar ørreten, og all annen fisk, blir 60 grader.

Men, ikke jeg.

Hva skal du servere til ovnsbakt ørret?

Det mest klassiske er å servere kokte poteter og agurksalat. Noen, bare noen, kan mene at det er heftet litt vel mye tradisjon og 70-tallshusmor ved den varianten. Vi kan gjøre en ørliten tvist og lage denne agurksalaten til.

Og potetene kan du bytte ut med de DeLuxe-poteter eller potetcroquetter.

Har du lyst på mer grønt er en deilig gulrotsalat eller bakte reddiker gode alternativer.

(Over 14.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Ovnsbakt ørret

Bak laks eller ørret med denne sausen og få en helt ny smaksopplevelse.

Ingredienser:

1 stk ørret, eller laksefilet

1 stk appelsin

1 stk fennikel

2 stk sjalottløk

2 dl crème fraîche

1 ts estragon

2 ss gressløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):