Saken er skrevet av Ingunn Rekstad, forfatter av bloggen minmiddag.no. MinMiddag.no er en blogg med fokus på enkle, sunne og gode oppskrifter.

Vi er så heldige å ha alle rabarbrars mor i hagen. Den er gigantisk, og har nok stått der i flere tiår. En luksus å ha en slik rabarbra, men jeg føler også et visst press til å bruke denne resursen. Skulle jeg brukt all rabarbraen vi har ville det kunne blitt noen tusen muffins...

Jeg har nettopp lest at det lønner seg å skjære rabarbraen helt ned rundt St.Hans. Før trodde jeg sesongen for rabarbra var offisielt over rundt St.Hans, men nå forstår jeg at man kan ha rabarbra også senere på sommeren, hvis man skjærer den ned. Så det skal jeg nå prøve for første gang. Blir spennende å se om det fører til rabarbragleder også senere i sommer.

Rabarbramuffins er veldig godt, friskt med rabarbra og de er ikke for søte. På toppen er det smuldredeig, som er sprøtt og godt.

(Over 13.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



OPPSKRIFT MED RABARBRA: Ingunn servers rabarbra fra bloggen minmat.no.=

© Foto: Ingunn Rekstad

1) Start med å lage fyllet: Bland alle ingrediensene i en liten kjele. Varm sakte opp og la det småkoke i fem minutter. Sett tilside.

OPPSKRIFT MED RABARBRA: Ingunn servers rabarbra fra bloggen minmat.no.=

OPPSKRIFT MED RABARBRA: Ingunn servers rabarbra fra bloggen minmat.no. © Foto: Ingunn Rekstad

2) Lag smuldredeigen: Smelt smøret og tilsett de andre ingrediensene. Rør rundt og sett tilside.

OPPSKRIFT MED RABARBRA: Ingunn servers rabarbra fra bloggen minmat.no.=

© Foto: Ingunn Rekstad

Arnie Stalheim

Kjenner du igjen alle disse?

Både enkle og noen vanskeligere spørsmål her om norske og andre europeiske oster.

3) Lag muffinsrøra: Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle. Visp smør, melk og egg i en mindre bolle. Tilsett eggblandingen i de tørre ingrediensene og rør til alt er godt blandet. Smør en 12-hullet muffinsform. Fordel halvparten a vrøren i koppene, leggg deretter på et lag med fyll, og fordel resten av røren oppå. Avslutt med å ha smuldredeig på toppen.

OPPSKRIFT MED RABARBRA: Ingunn servers rabarbra fra bloggen minmat.no.=

© Foto: Ingunn Rekstad

Stekes i ovnen på ca 200 grader i ca 20 minutter. La muffinsene stå og avkjøle seg i forma i 5-10 min før de serveres.

Rabarbramuffins

Noen herlige rabarbramuffins...

Ingredienser:

Muffinsrøre

375 g hvetemel

2,5 ts bakepulver

125 g sukker

115 g smør, smeltet

2,5 dl egg, to små

Fyll

350 g skreltrabarbra

3 ss sukker

2 ss vann

0,25 ts sitronskall, finrevet

Smuldredeig

2 ss smør

4 ss havregryn

4 ss hvetemel

3 ss brunt sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: