En sitronsorbet appellerer til to sider i mennesket: Det syrlige og det søte.

Du kommer langt med en nydelig (himmelsk) sjokoladeiskrem eller en drøm av is med karamell og pinjekjerner. De vipper søtmunnene av pinnen, men de gjør ingenting for en liker noe med motstand. Noe syrlig. Noe friskt!

Her kommer sitronsorbeten inn. En som liker syre elsker en sitronsorbet.

Når lager du sitronsorbet?

Jeg skal straks innrømme at jeg er en som digger mektige desserter. Og når jeg lager sitronsorbet gjør jeg det enten for andre - eller jeg serverer det som et avbrekk i et større måltid. (En sitronsorbet er så frisk at den visker ut en reinsdyrstek du nettopp har spist fra hukommelsen - og du føler at måltidet kan begynne på nytt igjen).

Uansett: Sitronsorbeten tilfører et hvilket som helst måltid noe nytt, annerledes og friskt. Og det beste av alt: Det er superenkelt å lage!

I prinsippet klemmer du ut sitronsaft, blander det med sukker og fryser det.

Jeg har servert sitronsorbeten i en honningmelon -men det er ikke noe møst. Litt sitronskall og noen mynteblader gjør seg også.

Oppskriften finner du nedenfor.

(Over 13.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Sitronsorbet

Her får du en enkel oppskritt på sitronsorbet.

Ingredienser:

350 g sukker

2,5 stk sitronsaft, 6-8 sitroner

sitronskall, til pynt

1 stk melon

Høyde (px): Bredde (px):