Lag passe mye spagetti hver gang
Dette er nesten like enkelt som å telle poteter.





Det er merkelige greier; hver gang vi koker pasta blir det for mye. Selvfølgelig litt avhengig av hva du har i pastasausen.
Leser du på pakken står det at en porsjon er på mellom 75 og 100 gram for voksne og litt over halvparten for barn.
Veier du opp 100 gram, som altså er rikelig, ser det veldig lite ut. Da er det fort gjort å slenge på litt ekstra, og det kan virke som om læringskurven for spagettiutmåling er svært slak.
Kjøp deg ut av det
Spagettimål er et eget redskap for å måle ut riktig mengde, og det finnes så mange at det minner om en egen industri.
Vi har plukket ut tre stykker. En for deg som er opptatt av design, en for deg som er litt mer i teknosporet og en for deg som rett og slett bare vil måle ut hvor mye spagetti du trenger.
Lag ditt eget
Hvis du skal lage det selv, er dette trolig det enkleste: Skjær av toppen på en plastflaske og træ spagettien gjennom tuten. Da skal du få igjennom cirka 80 gram.
Det letteste er å bruke en halvannen liters plastflaske, siden disse er lettere å skjære i.
Vil du ha større porsjoner kapper du av tuten. Har du en kjøkkenvekt er det bare å klippe og veie til du ser at du får riktig mengde.
Eller kanskje du vil lage et stort hull som tar hele familieporsjonen i én operasjon? Har du tenåringer i huset er det greit å vite at det er enkelt å øke størrelsen på hullet med jevne mellomrom.
Les også: