Pasta med pesto og reker
Middag på 5 minutter?
Denne lekre retten kan du faktisk rekke å lage på fem minutter. God apetitt!
Pesto kan du kjøpe ferdig på glass, men den du lager selv i food processor, er mye bedre, og det går raskt.
Til retten trenger du:
400 g fersk tagliatelle
250 g rensede reker
Pesto:
1 potte basilikum, bare bladene
1-2 hvitløkbåter
3 ss pinjekjerner
3 ss parmesanost
ca. 1½ dl mild olivenolje
salt
pepper
Kok pastaen i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken, ca. 4 minutter. Kok gjerne opp vannet i vannkokeren, det går raskt. Sil laken fra rekene.
Lag pesto mens pastaen koker: Kjør basilikumblad, hvitløk, pinjekjerner og parme-san i food processor eller med stavmikser til alt er godt most. Spe med olje og smak til med salt og pepper.
Sil kokevannet fra pastaen.
Rør inn reker og pesto, og server med ekstra parmesan, godt brød og gjerne tomatsalat.
Tips:
Du kan lage pesto med andre urter enn basilikum. Det mest vanlige er bladpersille. Om våren kan du bruke ramsløk, også kalt seiersløk, som vokser vilt mange steder.
Les også: Piff opp posesuppen
Les også: Muffins midt i uken
Denne saken ble første gang publisert 06/01 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.