Lag pesto mens pastaen koker: Kjør basilikumblad, hvitløk, pinjekjerner og parmesan i food processor eller bland med stavmikser til alt er godt most. Spe med olje og smak til med salt og pepper.

© Foto: Petter Berg HM Foto

Pesto kan du kjøpe ferdig på glass, men den du lager selv i food processor, er mye bedre, og det går raskt.

Til retten trenger du:

400 g fersk tagliatelle

250 g rensede reker

Pesto:

1 potte basilikum, bare bladene

1-2 hvitløkbåter

3 ss pinjekjerner

3 ss parmesanost

ca. 1½ dl mild olivenolje

salt

pepper

Kok opp pastaen etter anvisningen på pakken. Sil vannet av rekene.

© Foto: Petter Berg HM Foto

Kok pastaen i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken, ca. 4 minutter. Kok gjerne opp vannet i vannkokeren, det går raskt. Sil laken fra rekene.

Lag pesto mens pastaen koker: Kjør basilikumblad, hvitløk, pinjekjerner og parme-san i food processor eller med stavmikser til alt er godt most. Spe med olje og smak til med salt og pepper.

Sil kokevannet fra pastaen.

Rør inn reker og pesto, og server med ekstra parmesan, godt brød og gjerne tomatsalat.

Rør inn reker og pesto, og server med ekstra parmesan, godt brød og gjerne tomatsalat.

© Foto: Petter Berg HM Foto

Tips:

Du kan lage pesto med andre urter enn basilikum. Det mest vanlige er bladpersille. Om våren kan du bruke ramsløk, også kalt seiersløk, som vokser vilt mange steder.

Les også: Piff opp posesuppen

Les også: Muffins midt i uken

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!