En av fordelene med fiskekraft er at den tar under en time å produsere. Og med den på lur kan du enkelt stelle i stand en nydelig fiskesuppe.

Har du lyst til å prøve en ny variant anbefales herved fiskesuppe med lokk. Det er lite som skal til før det blir spennende på kjøkkenet.

I tillegg er fiskekraften kjekk å ha til diverse sauser, paella og risotto.

Bruk helst fiskebein og hode fra flyndrefisk, og husk å fjerne gjeller og skyll vekk blod. Styr unna sild og makrell.

Les også:

Her er sauseskolen

Dette er den deiligste eplekaka

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Fiskekraft

Dette er den forseggjorte varianten. Det går fint an å bare syde fiskebeina i vann sammen med for eksempel løk, selleristang, hvit pepper og bladpersillestilker i en enklere versjon.

Ingredienser:

2 kg fisk ebein og/eller hode, helst fra flyndrefisk (ikke sild eller makrell)

1 ss olje, nøytral

2 stk løk

2 fedd hvitløk

1 stk purre (kun det hvite)

1 stk fennikel

2,5 dl hvitvin, tørr

3 l vann

15 stk hvite pepperkorn

2 stilker bladpersille og/eller timian

1 stk laurbærblad

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!