Jeg er ingen baker eller konditor, men jeg våger meg naturligvis likevel til å lage desserter som denne sjokolademoussen, kaker som disse ostekakene og å prøve meg på Morten Schakenda sin bakst.

Rekreasjon

Jeg får en underlig tilfredsstillelse av å kna, piske og røre, og så lenge prosjektet er lite nok er det super rekreasjon.

For det er noe spesielt når kjøkkenet lukter karamell, vanilje eller det sirkulerer mel i lufta.

Bruk erfaringen

Dette er disiplinen hvor ingrediensene ofte er nøye oppmålt basert på hundrevis av år med erfaring, og man må stadig søke etter å forbedre sin utførelse fra gang til gang.

Ettersom det er så mye gode bær å oppdrive for tiden har jeg laget en bærterte. Hvis du ikke har lyst til å bake terte kan du isteden bruke sommerens blåbær til dette, bringebærene til dette eller ripsbærene til dette.

Ingredienslista til terten har jeg fra den franske matbibelen Larousse Gastronomique.

Et viktig moment er å huske å sette av tid til å kjøle ned deigen før den kjevles ut så tynt som mulig (helst 3 millimeter).

Når tertebunnen er avkjølt smører jeg et lag med tykk vaniljesaus og topper med bær.

Les også:

Slik lages den ekte, italienske pastasausen

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du spagetti carbonara

Baconet blir sprøest om du steker det slik

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Bærterte

En av sommerens nytelser.

Ingredienser:

300 g finsiktethvetemel

1 klype salt

125 g kaldt, usaltetsmør

1 stk egg

5 ss vann

Til blindsteking

........Bakepapir

tørkedeertereller bønner eller ukokt ris

Tykk vaniljekrem

50 g finsiktethvetemel

175 g sukker

1 klype salt

15 g smør, usaltet

4 stk egg

5 dl melk

1 stang vaniljestang

1 klype salt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!