- Vi får 250 gjester om en halvtime. Har vi noe mat til dem?

Del

Det høres kanskje ut som drøy utfordring, men for en av Oscar Tschirkys kaliber er ikke det noe å bli stressa av. Han var maître d'hôtel (en slags hovmester) på Waldorf-Astoria i New York. Han ble bare kjent som "Oscar of the Waldorf".

Mannen bak Waldorf-salaten

Oscar døde i 1950, men lever på mange måter med oss i beste velgående. Det er han som står bak retter som Kalvefilet Oscar, Thousand Island og Waldorf-salaten.

Jeg kjøpte for en stund siden det jeg trodde var hans svært innholdsrike kokebok på Amazon. Jeg forsto raskt at det ikke var noen vanlig bok. Sidene er stensiler, kopier, av den originale kokeboka. Det er til å leve med, men at den begynner på side 400-og-ett-eller-annet er verre.

Ved nærmere ettersyn oppdaget jeg at jeg hadde kjøpt Volum 2. Og det er greit. Men bare dersom Volum 1 finnes. Det gjør det nemlig ikke.

Heldigvis har vi Internett. Og, jaggumeg, her ligger hele boka (ser det ut til).

Full av gode idéer

Kokeboka til Oscar er full av gode idéer. Jeg tror mange av dem er skapt i noen geniale, heseblesende øyeblikk ut av nødvendighet. Det er for eksempel en uhorvelig menge oppskrifter på egg som gjorde livet i hotellrestauranten litt enklere.

En av oppskriftene finner du nedenfor. Det er en gøyal oppskrift på bakt paprika med tomatsaus.




Les også:

De beste, billige rødvinene

Dette trikset gjør eplekaka super

Slik blir baconet sprøtt

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Paprika med innebakt egg

Dette er en variant av Oscar Tschirkys original.

Ingredienser:

2 stk grønn paprika

2 stk egg

olje

salt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!