Rabarbra er smaken av forsommer. Frisk som en vårvind kysser den oss og sier at nå må du finne fram badebuksa. Rabarbraen du har i hagen er neppe på topp nå. Men, det finnes fortsatt å få tak i.

Share

Her om dagen kjøpte jeg noen stenger i butikken (rabarbraplanten min hadde takket for seg for denne gangen). Det var også jordbær å få kjøpt. Jeg klarer sjelden å gå fordi jordbær. Én kurv er sjelden nok.

Nå hadde jeg både jordbær og rabarbra. Sommerens To store. Og de passer jeg også veldig godt sammen. De fleste jordbærene ble til klassikeren jordbær og fløte (med sukker, trenger ingen oppskrift, men du gjerne ha i litt vanilje).

Noen små var så heldig å få en rabarbrastang og en skål med sukker, men resten gikk til rabarbrasaft.

Og så er det jo opplagt: Rabarbra og jordbær er supert sammen. Og her er oppskriften på en jordbær- og rabarbrasaft. Du kan gjerne bruke frosne bær - og frossen rabarbra.

Les også:

Slik lager du perfekte brownies

Kakaoen blir best på denne måten

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blandt 4000 oppskrifter

Erik Hannemann

Rabarbrasaft med jordbær

Her blir både jordbær og rabarbra servert med en ny vri.

Ingredienser:

Rabarbrasaft

6 stk rabarbrastilk

8 dl vann

300 g sukker

2 ss potetmel

0,5 dl kaldtvann

Jordbær

1 kurv jordbær

150 g sukker

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!