Jeg vil gjerne slå et slag for en av landets små nisjeprodusenter! Nøring holder til i Hardanger og har spesialisert seg på å legge kvalitetsvarer på glass - uten konserveringsmidler. De lager delikate glass med plommer, geléer og moreller. Og ramsløk!

Hva i all verden er ramsløk? Ramsløk omtales ofte som vill hvitløk. Jeg må innrømme at jeg ikke helt skjønner hvorfor. Ramsløken har såvisst en helt egen smak - og er bare i beste fall beslektet.

Share

Når det er sagt, ramsløken er omtrent like anvendelig som hvitløk.

Ramsløk

RAMSLØK: En hvitløksduftende plante som vokser vilt i Norge. © Foto: wikipedia.org

Den enkleste måten å prøve ut ramsløk på er å koke litt pasta og blande inn en spiseskje (jeg snakker om den du kjøper på glass).

Ellers har jeg testet ramsløk på det meste:

Og det er bare begynnelsen. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Dersom det er andre som har gode forslag? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Fun facts om ramsløk

  • Ramsløk ble kaldt Chi-ca-gou av indianere rundt Chicago - og dermed gav de navn til byen (riktignok en av flere hypoteser).
  • Planten er fredet i Sverige
  • Ramsløk er kommuneblomst i Os kommune

Les også:

Coq au vin har bare én oppskrift som funker

Slik lager du spaghetti carbonara

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!