Oppskrifter med ramsløk
Ramsløk - den nye hvitløken
Denne løken har to ting felles med hvitløk: Den smaker kjempegodt og er svært anvendelig.
Jeg vil gjerne slå et slag for en av landets små nisjeprodusenter! Nøring holder til i Hardanger og har spesialisert seg på å legge kvalitetsvarer på glass - uten konserveringsmidler. De lager delikate glass med plommer, geléer og moreller. Og ramsløk!
Hva i all verden er ramsløk? Ramsløk omtales ofte som vill hvitløk. Jeg må innrømme at jeg ikke helt skjønner hvorfor. Ramsløken har såvisst en helt egen smak - og er bare i beste fall beslektet.
Når det er sagt, ramsløken er omtrent like anvendelig som hvitløk.
Den enkleste måten å prøve ut ramsløk på er å koke litt pasta og blande inn en spiseskje (jeg snakker om den du kjøper på glass).
Ellers har jeg testet ramsløk på det meste:
- laks
- kylling
- i tomatsaus (kjempebra!)
- torsk
- i dressinger (for eksempel til denne salaten)
- sammen med kokt brokkoli, som en dressing
- i soppstuing
- ratatouille
- på grillet aubergine
Og det er bare begynnelsen. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Dersom det er andre som har gode forslag? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor.
Fun facts om ramsløk
- Ramsløk ble kaldt Chi-ca-gou av indianere rundt Chicago - og dermed gav de navn til byen (riktignok en av flere hypoteser).
- Planten er fredet i Sverige
- Ramsløk er kommuneblomst i Os kommune
Les også:
Coq au vin har bare én oppskrift som funker
Slik lager du spaghetti carbonara
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 18/06 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.