Asparges er en av de flotteste grønnsakene vi har. Og nå er de norske variantene kommet opp av jorda. De er ikke mange uker i året de er her og gjør livet grønnere for oss, så nå må man må benytte sjansjen!

Share

Fire aspargestips:

  1. Dersom aspargesen er trå (seig) nederst kan du enten skrelle av det ytterste laget med en potetskreller.
  2. Dersom du er nervøs for at den nederste delen ikke blir kokt skikkelig kan du splitte den i to eller fire.
  3. Skjær et fint snitt nederst på aspargesene og sett dem i litt vann - så blir de saftigere og holder litt lenger.
  4. Du kan gjerne forvelle (koke i 30 sekunder og ha dem i vann med isbiter) før du griller dem. Da behøver de kortere tid og det er lettere å unngå at de blir brent.

En aspargesrett skal være enkel. Det er helt ok med bakte, kokte eller grilla asparges med olje og salt, for eksempel. En annen idé er å lage en deilig aioli til.

Det er også supert med skinke til - for eksempel de spanske. En aspargesrett kan også være del av et deilig tapasbord.

Nedenfor finner du oppskriften på den aspargesretten jeg lager oftest akkurat nå.

Les også:

Slik steker du andebryst

Min luksushelg

Det smaker aldri bedre enn dette

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Asparges med reker

Du kan grille dem eller steke dem i panna. Og så må du ha god saus...

Til 2 porsjoner:

8 stk asparges

20 stk reker, pillede

2 ss løyrom

olivenolje

Saus - Hollandaise

200 g smør

2 stk egg

1 stk sitron

cayennepepper

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!