=

Clotilde Dusoulier

Clotilde Dusoulier lever av å blogge om mat.

Hennes personlige fortellinger om livet som matelsker i Paris har skaffet henne flere utmerkelser. Hun har også fått en europeisk bloggpris.

Clotilde deler sine parisiske matgleder med Klikks lesere i mange måneder framover.

Hun har gitt ut to matbøker.

Hennes nettsider heter Chocolate and zucchini

Jeg har en mappe full av oppskrifter jeg har klippet ut av alle matbladene jeg leser.

Når jeg setter sammen en meny er mappen det første stedet jeg henter inspirasjon.

Jeg liker å bla gjennom de fargerike papirbitene i alle former og størrelser. Jeg liker dette mosaikkmønsteret som reflekterer min smak og matinteresser.

Share

Siden jeg ofte blar gjennom mappa, har jeg blitt godt kjent med dens innhold. Den har blitt en av kokebøkene jeg stoler mest på (se topp ti kokebøker her).

Den mangler riktignok en skikkelig innbinding, men dens irriterende tendens til å spre seg utover sofaen er også en del av sjarmen.

Nesten-oppskriftene

Det interessante er at mange av utklippene har begynt å tilhøre ulike grupper.

Og blant disse er den spesielle gruppa av oppskrifter som nesten-ble-laget - de oppskriftene jeg oppriktig har vurdert å lage og nesten valgt flere ganger - men som allikevel ikke nådde opp fordi noe mer glamorøst eller attraktivt fanget min umiddelbare oppmerksomhet.

Denne terrinen hører til den kategorien: Den hadde vært i mappa mi lenge, opprinnelig fra en Biba-artikkel om "m ozzarella, ricotta og co." (Se oppskrifter med mozzarella her).

Jeg hadde vurdert den mange ganger på grunn av det appellerende konseptet. Men, av en eller annen grunn hadde jeg aldri fått laget den.

Bursdagen min!

Inntil bursdagen min. Jeg innså at hele menyen var farlig nær å bli helt vegetarisk og jeg trengte å balansere den med litt animalsk protein for å gjøre alle fornøyd.

Jeg likte også tanken på en terrin som kan, og burde, lages i forveien. Kjekt når du skal arrangere fest.

Og den lille terrinen leverte varene. Den visste seg verdig den sjansen jeg til slutt ga den.

Terrinen var herlig saftig av ricottaen, smakfull på grunn av de ulike kjøtt-typene og urtene. Den hadde godt med salt og pepper, som alltid er en utfordring med terriner, fordi du ikke uten videre kan smake på de rå ingrediensene.

Den var også enkel å dele opp i fikse små firkanter som ble sendt rundt til den sultne gjengen.

Her er oppskriften!

(Artikkelen er oversatt av Christopher Sjuve)

Les også:

Tre kule måter å spise kylling på

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du kryddersmør

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Clotilde Dusoulier

Clotildes terrin med kalvekjøtt og ricotta

Denne terrinnen har ingen angret på at de laget.

Ingredienser:

500 g kalvekjøttdeig (eller vanlig kjøttdeig)

100 g maltsvinekjøtt (medisterdeig)

100 g skinke

150 g ricotta

50 g parmesan, nyrevet

2 stk egg

4 ss friskeurter, hakket

1 ts salt

2 klype muskat

pepper, sort og nykvernet

smørtil å smøre brødformen

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!