Endelig helg!

Og hvorfor ikke skeie ut med en herlig kjøttmiddag?

Jeg har fire forslag til noen supre kjøttmiddager.

Først ut er klassikeren over alle klassikere, nemlig lapskaus. I oppskriften står det at kjøtt og grønnsaker skal i kjelen samtidig. Selv liker jeg faktisk å koke kjøttet til det er helt mørt før jeg har i grønnsakene. Det er ikke alltid nødvendig (fordi man bruker forskjellig kjøtt), men da er man på den sikre siden. Kjøttet skal ikke være seigt.

Den andre oppskriften er en herlig lammefrikassé. Her er idéen å bruke kraften fra lammekjøttet (som kokes i omtrent en time) til å lage den hvite sausen. Det er kanskje uvant, men veldig lurt å friske opp litt med sitronsaft.

Tredje rett ut langkokt oksekjøtt i tomatsaus. Det tar sin tid (ca to timer), men det er verdt det når du setter deg til bords. Her er det beste tipset i tilbehøret, det siste lille krydderiet, nemlig gremolata. Det er bare et vanskelig ord for finhakket (eller strimlet) sitronskall, hvitløk og persille.

Siste retten er en av mine absolutte favoritter, nemlig oksehalesuppe. Det er billig, enkelt og supergodt. Det krever lite innsat, men mye tid. Har du ikke prøvd før, så kan jeg fortelle at denne er en rett det er vanskelig å ikke få til. Det viktigste suksessfaktoren er tid.

Her er oppskriftene, lykke til!

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Erik Hannemann

Langkokt oksekjøtt i tomatsaus

Dette går ikke fort, men betalingen er tilsvarende god. Det er ikke mye som er bedre enn langkokt oksekjøtt.

Til 4 porsjoner:

1 kg oksekjøtt av høyrytt (eller annet rimelig kjøtt)

2 stk tomatboks

1 dl vann

1 stk løk

1 ts anis, malt

2 ts oregano

1 ts sukker

1 stk hel hvitløk, delt i to på tvers

salt og pepper

muskat, revet

Gremolata

sitronskall

1 stk hvitløksfedd

2 ss finhakket persille

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Oksehalesuppe

Det er ikke lett å tenke seg til en mer smakfull suppe enn den du får når du koker oksehaler.

Ingredienser:

1 kg okse haler i skiver

olje/smør til steking

2 stk løk

3 bokser tomat

2 stk laurbærblad

1 ts anis, malt

1 stk hvitløk

2 stk gulrøtter i skiver

salt og pepper

Eventuelt litt finhakket timian

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!