Vi har nettopp lagt bak oss en tid hvor de fleste har proppet i seg mye, tung mat og massevis av søtsaker. Derfor vil jeg foreslå en lett meny for helgen med mye fisk.

Vi starter med en frisk forrett som er laget på kaviar. Den simpelthen bare å blande alle ingrediensene og pynte med litt rogn. Du kan gjerne servere den på litt toast som du kan steke sprøtt i smør.

Les også: Her finner du ti raske middager

Les også: Min luksushelg

Hovedretten er en torskerett med fennikel. (Se video her). Den er veldig enkel og får deilig smak av rosépepper (du finner det i krydderhylla!).

Vi går ikke for en overdådig sjokoladedessert, men snarere for bakte epler med honning og nøtter. Den serveres med hjemmelaget vaniljesaus.

Les også: Stor test av spill for barn

Les også: Slik blir baconet sprøtt

Oppskriftene finner du nedenfor!

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Astrid Hals

Eggende kaviarsalat

Dette er en enkel forrett som passer hele året. Dersom du får tak i lakserogn eller ørretrogn blir det enda bedre (enn med lodderogn).

Til 4 porsjoner:

4 stk egg, hardkokte

0,5 ss løk, finhakket

4 ss majones

3 ss kremost

2 ss lettrømme

0,5 pk lodderogn

Til pynt:

1 pk Sortlodderogn

0,5 pk Rødlodderogn

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Torsk i panne med fløtesaus

Torsk går raskt å lage. Når du skjærer opp potetene i tynne skiver før de kokes, går det også fort. I denne retten finner du også noen deilige, røde pepperkorn. Frykt ikke! Rosépepper er ikke sterke...

Til 4 porsjoner:

2 stk torskefilet

4 stk poteter

1 stk fennikel

1 stk rødløk

1,5 dl kremfløte

1 dl vann

1 ss rosépepper

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: TV2 @ God Morgen Norge

Ovnsbakte epler med vaniljesaus

Her er Wenche Andersens oppskrift på bakte epler med vaniljesaus. Sulten?

Til 4 porsjoner:

Eplene

4 stk eple

0,5 stk vann

4 ss honning

sitron, presset

3 ss rosiner

3 ss mandler

2 ts kanel

Vaniljesaus

4 dl helmelk

1 stk vaniljestang

3 stk eggeplomme

0,5 dl sukker

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!