Vi har laget en splitter ny ukemeny!

Menyen er full av godbiter. Her får du en perfekt blanding av lettvinte middager og noen som du må bruke klubben på.

Ha en deilig og smakfull uke!

Les også: Den perfekte vaffeloppskriften

Les også: Tomatsausen blir best slik

Share

Mandag

Mandag er for mange den dagen i uka da ting skal gå raskest. Derfor foreslår jeg omelett. Denne omeletten er litt anderledes for den begynner som en hvit saus. Da blir den ekstra fyldig. Det er også en god idé å ha på revet ost og gratinere den i ovnen.

Tirsdag

På tirsdag er det duket for laks. Laks er superlettvint om du bruker ovnen. Bland litt olivenolje og sitronsaft og pensle på fisken. Krydre med salt og pepper, så er den klar for ovnen. Stek laksefileten på 180 grader i ca 20 minutter (eller bruk steketermometer, fisken skal bli 50-60 grader). Nedenfor finner du oppskriften på potetsalaten du kan servere til.

Onsdag

Vilkjøtt er vanligvis dyrt, men reinsdyrskav er ikke så aller verst på pris. Du får mye smak for pengene. Dersom man skal lage mat til mange er det fult mulig å spe ut med litt vanlig kjøttdeig.

Husk å legge klippfisken i vann til i morgen!

Les også: Denne barnematen er best i test

Les også: Slik bedrer du karakterene til barna dine

Torsdag

Det er fest! Tiden er inne for bacalao. Det er superenkelt å lage, så lenge du har husket å legge fisken i vann. Alt skal i en gryte. Bacalao er en hverdagsfest.

Fredag

Endelig fredag! Oppskriften gir deg svaret på hvordan du skal få kyllingen til å smake noe. Finn fram en klubbe - det er gøy å banke smak inn i kyllingen!

Servér en enkel potetsalat med dill til kyllingen.

Og mens vi er i gang: Skal vi ikke ha noen brownies til dessert?

Her kan du printe ut handlelista!

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Erik Hannemann

Fyldig omelett med pølse

Dette kan bli middagen din i dag!

Ingredienser:

0,5 stk løk

1 stk pølse

4 stk egg

2 ss smør

2 ss hvetemel

1,5 dl melk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Potetsalat med sukkererter

Sukkerertene gir god knas til potetsalaten.

Ingredienser:

500 g poteter

100 g sukkererter

1 dl olivenolje

2 ss sitronsaft

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Finnbiff (reinsdyrgryte)

Denne gryta er laget på reinsdyrskav, det billigste kjøttet.

Ingredienser:

500 g reinsdyrskav

1 stk løk

3 ts mel

500 g poteter

2 stk gulrøtter

2 stk persillerøtter

1 dl tørket sopp

1 stk hvitløk

2 dl kremfløte

50 g brunost

1 ss solbærsyltetøy

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Bacalao

Her er Christopher Sjuves oppskrift på bacalao. Han er raus med oljen!

Til 8 porsjoner:

600 g klippfisk, tørket - eller 2 kilo utvannet klippfisk

1 kg løk

1 kg poteter

2 stk tørkedechili(valgfritt)

3 bokser tomat

10 stk pepperkorn

1 stk hvitløk

2 stk laurbærblad

20 stk oliven, sorte

200 g syltetpaprika(kjøpes på glass i de fleste butikker)

2 dl olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Banket kylling med cheddar og skinke

Dette er en genial måte å banke litt smak inn i kyllingen på.

Ingredienser:

4 stk kyllingbryst

4 skiver cheddar

4 skiver parmaskinke, serranoskinke eller norske spekeskinker

sitronpepper

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Potetsalat med dill

Enkelt og klassisk med dill.

Ingredienser:

500 g poteter

1 dl olivenolje

2 ss sitronsaft

6 stk dill kvaster

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!