Testpanelet

Eivind Seiness - kokk og innehaver av Abracadabramat

Marthe Abel - Brand Manager, Arcus

Christopher Sjuve - Fagansvarlig Klikk.no/mat

Er det dyre pinnekjøttet bedre enn det billige?

Det er store prisforskjeller på pinnekjøtt i butikken. I vår test av pinnekjøtt kostet det dyreste pinnekjøttet 249 KR pr kilo (fra Tind). Det billigste kostet 93,90 (Grilstad).

Vår test viser at det er større forskjeller enn smakspanelet antok på forhånd.

Det viser seg at pinnekjøtt fra de dyreste produsentene gjør det bedre enn de billige.

Les også: Vi testet all akevitten

Les også: Her er vårt test av juleølet

Share

Testmetodikk

Pinnekjøttet ble vannet ut etter anvisning på pakningen. Alt pinnekjøttet ble dampet i tre timer (i hver sine kjeler).

Smakspanelet fikk servert pinnekjøttet uten tilbehør. De fikk ikke vite hvilket pinnekjøtt som ble servert.

Panelet ga poeng for utseende, duft, smak og konsistens på en skala fra 1-10. De ulike kriteriene ble vektet på følgende måte:

10 for utseende

20 for duft

50 for smak

20 for konsistens (saftighet)

Vi tok ikke hensyn til pris i denne testen. Et poeng var å sjekke om det dyre pinnekjøttet var bedre enn det billige. Derfor valgte vi ut de to dyreste og de to billigste i de vanligste butikkene. I tillegg tok vi en i midtsjiktet (Gilde) som referanse.

Les også: Dette er den sunneste yoghurten

Les også: Ni råd for en lykkelig barndom

Meld deg på nyhetsbrev fra Klikk/mat!

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!