Jeg vil gjerne unne meg noe skikkelig dyrt. Er det greit?

Av en eller annen grunn har fredagene blitt dagen for god, eksklusiv sjømat for meg. Østers, hummer, kråkeboller (nei, har ikke fått tak i det ennå, men jeg gleder meg) og sjøkreps er å finne på menyen stadig oftere.

Selv om disse tingene er kostbare, nøyer jeg meg med å bare spise litt. Og det er jeg underlig nok fornøyd med.

Les også: Den perfekte vaffeloppskriften

Les også: Tomatsausen blir best slik

Share

Det var aldri tenkt sånn fra min side, men luksusen har en veldig slankende effekt.

Ta kamskjell for eksempel. De koster 40 kroner på det supermarkedet jeg får dem.

Objektivt sett er det et dårlig kjøpt. Det er veldig lite mat. Det hadde ikke kostet meg mye (hvis vi ser bort ifra det økonomiske) å spise ti av dem på en god dag. 400 kroner for en porsjon, liksom.

Men, på fredager holder det med to. Da koster det meg 80 kroner (pluss en altfor dyr hvitvin, men la oss ikke gjøre argumentet mer komplisert i denne omgangen).

Les også: Denne yoghurten er best i test

Les også: Denne barnematen er best i test

Hvordan åpne et kamskjell?

Det er forbløffende lett. (Kan du åpne en østers klarer du dette i blinde).

Legg merke til at skjellet har en flat side. Før en liten kniv inn mellom skjellene og klem den opp mot det flate skjellet. Da kutter du over den hvite muskelen så minst mulig går til spille. Brekk opp skjellet (enkelt). Fjern alt som ligger rund det hvite. Du kan bruke den spiselige rognposen (som ligner på en krabbeklo), men det er det ikke mange som gjør.

Nedenfor finner du en av Eyvind Hellstrøms mange gode oppskrifter.

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Trygve Indrelid

Kamskjell med fennikel og granateple

Lekker kamskjell-kreasjon, signert stjernekokk Hellstrøm.

Ingredienser:

8 stk kamskjell

1 stk fennikel

0,5 l appelsinjuice, ferskpresset

100 g smør, usaltet

1 ss honning

1 stk stjerneanis, hel

0,5 ss pepper

1,5 stk sitron

0,5 stk granateple

1 dl hvitvin

salt

pepper

smør

1 ss sesamfrø

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!