Geir Skeie gir oss sine favorittoppskrifter.=

Geir Skeie gir oss sine favorittoppskrifter. © Metro Branding

Geir Skeies oppskrifter

Mesterens favorittoppskrifter

Verdens beste kokk lager kokebok.

Geir Skeie vant kokkenes verdensmesterskap, Bocuse d’Or, tidligere i år. Nå har kokken fra Fitjar laget kokebok.

Boka tar for seg hele veien fra pizza og rullekake til den maten som sikret seieren i Frankrike. Og du får alle oppskriftene som inkluderer noen fine forklaringer med bilder av det som er litt vrient.

Spenner vidt

- Jeg hadde lyst til å vise hva jeg har gjort – og at mye av dette faktisk er ganske enkelt. I alle fall er det enkle teknikker i bunnen.

- Det er vidt spenn i boka di?

- Ja. Her finner du oppskrifter på muffins og kanelboller som jeg laget da jeg var liten. Men du finner også oppskrift på kamskjellene jeg vant Europamesterskapet med.

- En bok for noen og enhver, kanskje?

=
Slik ser den kokeboka til Geir Skeie ut.

- Det er absolutt en kokebok du kan vokse med.

Les også: Bakedronningens tre favoritter

Les også: Slik blir lammelåret perfekt

(Kanskje er dette en kokebok å gi til 10-åringen? Etter hvert som de vokser opp serverer de mer og mer raffinert mat... Bare en tanke).

- Det er veldig spennende med oppskriftene fra Bocuse d’Or. Etter å sett på dem, virker det faktisk ikke helt umulig?

- Nei, slett ikke umulig! De er forenklet ørlite grann. Det skal funke på et vanlig kjøkken.

Bra.

Forenklet utgave

- Du får velge ut tre oppskrifter. Hvilke velger du da?

- Jeg har et veldig nostalgisk forhold til sildekakene. Så de må med. I prinsippet kan du bruke annen fisk også. Jeg er sikker på at mange blir forbløffet over hvor enkelt det er å lage.

- Den andre er blåbærsoufflé. De fleste blir skremt av ordet soufflé, men dette er det nærmeste du kommer en ”safe” soufflé. Jeg lover.

- Jeg lover å prøve.

- Bra. Du må også prøve deg på torsken. Oppskriften heter ”Torsk Sandefjord”.

- OK

Siden oppskriften er god nok til å vinne verdensmesterskapet i kokkekunst skal jeg gi det en sjanse. Så da tror jeg vi bare setter i gang.

Her er oppskriftene!

Her finner du over 5.000 oppskrifter du kan søke i.

henter innhold
henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Deilige spareribs på asiatisk vis.

Sjekk hvordan de lager spareribs i Thailand

Det er på tide å bli kjent med Kaduk Muu Yang.

Det er både chili, hvitløk og ingefær i denne retten.

Blåskjell som du aldri har smakt dem

Pad Hoi Malaeng er en både spicy og deilig vri på blåskjell.

Cæsarsalat

Salaten du aldri blir lei av

Den lages over hele verden. Hvorfor det?

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

20 karaktertrekk avslører psykopaten

Det er åpenbart hva du bør gjøre dersom du utsettes for en psykopat.

artikkel bilde

Åtte rå øvelser for sprettrumpe og sterke armer

Kanskje den eneste treningen du orker akkurat nå.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Lag den perfekte hamburgeren

Oppskrifter fra mesterkokkene Trond Moi og Bent Stiansen.

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.