Noen kaller det galette. Jeg kaller det kjeks.

Det er en av de enkleste og mest rustikke kakene du kan tenke deg. Så fort du bare klarer blander du sammen mel, smør og sukker med bittelitt vann.

Les også: Slik lager du perfekt lammestek

Les også: Slik lager du scones

Dersom du blander for lenge blir ikke resultatet så sprøtt ettersom du trekker ut glutenet i melet til lange, seige tråder. Derfor er denne snacksen perfekt for deg som liker det "fort-og-gæli".

Med to klikk (helt sant!) kan du dele oppskriftene med andre på Facebook!

Når deigen er samlet sånn nogenlunde kan du i prinsippet ha på hva som helst. Gode forslag er neklariner, appelsiner, epler og pærer. Akkurat nå er det mye plommer å få tak i, så da går vi for det.

Igjen gjør vi det enkelt: Ha plommene i en kjele med sukker og kok det til det faller sammen. Du vil kanskje koke det litt lenger for at det ikke skal bli for vannete. Så gjenstår det bare å plukke ut steinene. Om du venter til det kjøler seg ned er det enkelt å bruke fingrene. Ellers kan du bruke en spiseskje.

Oppskriften finner du nedenfor!

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med

Erik Hannemann

Plommekjeks (galette)

Dette er kanskje den enkleste kakesnacksen som kan lages. Oppskriften er en slags galette - enkel kake.

Ingredienser:

Deig

4 dl mel

200 stk kaldtsmør

vann

6 ss sukker

Plommetopping

12 stk plommer

1,5 dl sukker

2 ss sitronsaft(eller epleeddik)

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!