I denne videoen viser Marit Røttingsnes Westlie deg hvordan du lager perfekte gulrotbrød.

Om du har lyst til å lage dette brødet, så ta en kikk på ingredienslista nedenfor. Marit bruker en god del forskjellige korn, frø og meltyper.

Vi på klikk lager stadig nye bakesaker. Vi passer på å samle dem på ett sted. Her kan du finne en god samling.

Dersom du har mer lyst på gulrotkake har vi er super oppskrift du finner her.

Det finnes også andre godsaker å bake, for eksempel biscotti, krydderbrød eller de fantastiske kakene til Clotilde som ingen klarer å stoppe å spise? De heter canelés.

Brød med kesam og gulrot

Dette er Marit Røttingsnes Westlies nydelige oppskrift på gulrotbrød. Fordi det er både kesam og gulrot i brødet, blir det veldig saftig og godt. Det tåler derfor godt å bli fryst og opptint igjen.

Ingredienser:

Hevedeig

10 g gjær

2 dl kaldt vann

300 g hvetemel

1 ss olje

1 ts salt

Resten av deigen

3 dl kokende vann

100 g hvete hel korn

100 g solsikkekjerner

100 g linfrø

100 g sesamfrø

8 dl skummet melk, 37 grader

25 g gjær

1,25 kg hvetemel

100 g hvete, sammalt og grov

100 g sammalt hvete, fin

100 g rug, grov og sammalt

1 porsjon hevedeig ........

2 dl finraspet gulrot

3 dl kesam

1 ss sirup, lys

2 ts salt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!