Oppskrift på gulrotbrød
Slik lager du gulrotbrød
Norges bakedronning viser deg hvordan de blir perfekte.
I denne videoen viser Marit Røttingsnes Westlie deg hvordan du lager perfekte gulrotbrød.
Om du har lyst til å lage dette brødet, så ta en kikk på ingredienslista nedenfor. Marit bruker en god del forskjellige korn, frø og meltyper.
Vi på klikk lager stadig nye bakesaker. Vi passer på å samle dem på ett sted. Her kan du finne en god samling.
Dersom du har mer lyst på gulrotkake har vi er super oppskrift du finner her.
Det finnes også andre godsaker å bake, for eksempel biscotti, krydderbrød eller de fantastiske kakene til Clotilde som ingen klarer å stoppe å spise? De heter canelés.
Brød med kesam og gulrot
Dette er Marit Røttingsnes Westlies nydelige oppskrift på gulrotbrød. Fordi det er både kesam og gulrot i brødet, blir det veldig saftig og godt. Det tåler derfor godt å bli fryst og opptint igjen.
Se hele oppskriftenIngredienser:
10 g Gjær
2 dl Vann
300 g Hvetemel
1 ss Olje
1 ts Salt
3 dl Vann
100 g Korn
100 g Solsikkekjerner
100 g Linfrø
100 g Sesamfrø
8 dl Melk
25 g Gjær
1.25 kg Hvetemel
100 g Hvete, sammalt og grov
100 g Sammalt hvete, fin
100 g Rug, grov og sammalt
1 porsjon ........
2 dl Gulrot
3 dl Kesam
1 ss Sirup, lys
2 ts Salt
Denne saken ble første gang publisert 19/09 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.