Slik lager du perfekt rekesmørbrød
Vi spiser reker og majones for 300 millioner kroner.

I en pressemelding fra majonesprodusenten Mills går det fram at vi spiser reker og majones for 300 millioner kroner i sommermånedene.
Hele åtte av ti nordmenn sier de kommer til å spise et rekesmørbrød i løpet av sommeren.
Men, hvordan vil vi ha rekesmørbrødet?
For min del har jeg ikke tatt stilling til om rekene skal være under, på toppen eller begge deler ennå.
Her er folket delt på midten, viser det seg. Det er bare et knapt flertall av oss som plasserer majonesen oppå rekene.
31 prosent bruker majones under rekene.
Nedover på smørbrødlista finner vi en minoritet på 14 prosent som bruker majones over og under rekene.
Rekesmørbrødspisemajoriteten
Rekesmørbrødspisemajoriteten, 7 av 10, mener det er viktig at alle rekene får majones på seg.
Majonesnærkontaktkontingenten synes jeg egentlig er overraskende lav. Vil man ikke ha majones på alle rekene?
Les også: Majonesplassering splitter folket
Hvor mye reker på rekesmørbrødet?
Jeg tilhører den største gruppa i dette viktige rekesmørbrødspørsmålet.
Her mener nemlig 45 prosent at man skal ha "så mye reker som mulig" på rekesmørbrødet.
Fire av ti sier det er viktig at rekene danner en liten "topp" på skiva.
Når det gjelder annet tilbehør er det tre ting som er "tillatt": Sitron, dill og til nød litt salat.
Personlig er jeg veldig glad i dill. Det ser fint ut med litt store kvister, men smaker best når det er finklippet.
Bak rekesmørbrødtallene
Når vi skreller vekk tallene kommer vi fram til dette resultatet:
- Det skal være mange nok reker til at det dannes en liten topp på skiva.
- Det er viktig at alle rekene får litt majones på seg.
- Majonesen skal plasseres oppå rekene.
- Sitron er essensielt tilbehør, og vi kan også unne oss et salatblad under rekene og litt dill på toppen som smakfull pynt.
Nedenfor finner du noen andre forslag på rekesmørbrød også. Ha en deilig rekesmørbrødspisesommer!