Er det mulig å leve ene og alene på potetsalat?

Til det vil jeg svare et rungende JA!

Og det kommer fra en mann som har én leveregel: Å ikke spise det samme til middag to ganger.

Potetene kom ikke først

Dersom jeg har rett, så var ikke potetene først på Skaperens liste når han skulle lage mat til folket. Antakelig ble all verdens smaker klekket ut først. Rosmarin, karri, timian, chili, bacon (et Gudsbevis så godt som noe), sitron, hvitløk, kumin, mynte og dill for eksempel.

På en av dagene spurte Han plutselig seg selv: Men hva skal alle disse gode tingene sette smak på?

Og da skapte Han poteten.

Poteten er et blankt lerret

Tenk på poteten som et blankt lerret. Du kan farge det med akkurat det du vil. Persille, koriander,ansjos, yoghurt, rømme, estragon, cayennepepper, merian... Det sies at lista over hva du kan smaksette potetene med er lenger enn det finnes runder på Bislett.

Jeg har laget seks forslag som du kan kose deg med. Her er de!

Erik Hannemann

Potetsalat med dill

Enkelt og klassisk med dill.

Ingredienser:

500 g poteter

1 dl olivenolje

2 ss sitronsaft

6 stk dill kvaster

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Potetsalat med pesto

En potetsalat med to ingredienser. Voila!

Til 2 porsjoner:

500 g poteter

1 dl ferdiglaget pesto

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Potetsalat med soltørkede tomater

Her er en potetsalalt med to ingredienser. Det enkleste er ofte det beste.

Til 2 porsjoner:

500 g poteter

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Potetsalat med sukkererter

Sukkerertene gir god knas til potetsalaten.

Ingredienser:

500 g poteter

100 g sukkererter

1 dl olivenolje

2 ss sitronsaft

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Klassisk potetsalat

Her er en klassisk potetsalat med deilig majonesdressing.

Ingredienser:

500 g poteter

3 ss majones

2 ss rømme

2 ts sitron

1 ts sukker

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Potetsalat med bacon og paprika

Sprøtt bacon setter en deilig smak på potetsalaten.

Ingredienser:

500 g poteter

0,5 pk bacon

4 ss hakket, syltet paprika

1 dl olje

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!