Jeg synes du fortjener noe godt til kaffen. Og dessuten er søndagen, i all sin lengde, altfor kort til å kaste bort på annet enn kos.

Noen små, herlige sjokoladepletter setter en liten spiss på søndagen din. Det er nesten som kjeks å regne, ikke helt ulike biscotti. De ligner også litt på nøtte- og fruktkjeksen som jeg laget for en tid tilbake.

Noen kjøkkendrevne hender smeller sammen dette på null komma niks: bland kakao, mel og hornsal, rør smør og sukker, bland inn egg, form til kjeks og stek i ovnen i 10-12 minutter. Verre er det ikke.

Om du steker dem litt kortere, blir de ørlite grann seigere. Og omvendt: jo lenger, jo sprøere blir du. Hvordan du vil ha dem avgjør du selv!

Oppskriften finner du nedenfor!

Det finnes en luksusvariant av de samme kjeksene. Den legger jeg også ved. Det er vår kjære Clotilde som har laget den oppskriften.

Bulls

Sjokoladepletter

Disse smaker utrolig godt til ettermiddagskaffen.

Ingredienser:

5 dl hvetemel

1,25 dl kakao

1 ts hjortetakksalt

250 g smør

1,25 dl sukker

1,25 dl sukker, brunt

2 ts vaniljesukker

2 stk egg

200 g sjokolade, hakket

2 dl hasselnøtter

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Clotildes sjokoladekjeks

Her er Clotildes suverene kakekjeks med uforskammet mye sjokolade.

Ingredienser:

430 g sjokolade, bittersøt av høy kvalitet, hakket

60 g pekannøtter(som er delt i to), eventuelt valnøtter

135 g sukker

35 g smør(helst usaltet)

2 stk egg

50 g mel

1 ts bakepulver

0,5 ts salt

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!