Mange likte saken om middager på fem minutter. Og enda flere klikket på de ti middagene du lager på ti minutter.

Det er en spesiell øvelse å lage middag så kjapt. Selv har jeg ikke mye imot å bruke lang tid. 20 minutter, for eksempel.

Derfor har jeg nå planer om å klekke ut en lang serie med middager på 20 minutter. Den første i serien var kjøttboller med mozzarella og pasta.

Litt kulere middag på 20 minutter

Jeg blir alltid så glad når noen skriver, på Facebooksiden. for eksempel, at "i dag skal jeg kjøpe fennikel for første gang".

Som matentusiast kan du således si at jeg er i en slags misjonærstilling. Og jeg misjonerer helst for variasjon og målet er å inspirere til å prøve nye retter og ingredienser.

I dagens 20-minutters satser jeg på en litt spenstig sak. Slett ikke alle er komfortable med artisjokk. Du kan kjøpe en fersk en og koke den i 20 minutter. Men, en kjappere måte å teste ut denne rare grønnsaken er å kjøpe seg en boks med hermetiske artisjokker. Det vil si: Artisjokkhjerter. Artisjokkhjertene er den innerste delen av artisjokkhjertet. (Størstedelen av grønnsaken består av blader. Og det er bare det kjøttfulle delen innerst som er spiselig).

Kapers er også en fremling på mange norske kjøkken. Som regel får du kjøpt de knøttsmå på glass (i krydderhylla), men du kan også være heldig å få tak i de terningstore kapersene som det er litt mer smak i.

Tar du utfordringen med artisjokkhjerter og kapers er det ikke mye du trenger å kunne for å lykkes med denne retten. Jo, du må riktignok beherske kunsten å koke egg.

Oppskriften finner du nedenfor!

Klikk her og bli inspirert - hver fredag!

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Instagram: #klikkmat

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Egg og røkt fisk

Middag på 20 minutter med egg og røkt fisk. Ja, det er rask mat.

Til 4 porsjoner:

3 stk egg

2 stk peppermakrell

1 bokser artisjokkhjerte(eller 4 ferske)

2 ss kapers

Dressing

1 dl olivenolje

1 ss dijonsennep

2 ss sitronsaft

1 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!