Du har ikke tid til middag, sier du?

Joda, det finnes alltid en løsning som er alternativ til en blings i hånda.

Det gjelder bare å kombinere litt oppfinnsomhet med noen enkle leveregler.

1. Ha alltid litt couscous i skapet

2. Ha alltid egg i kjøleskapet

3. Ha alltid et salathode og noen friske grønnsaker

4. Ha alltid kikerter i skuffen (eller linser)

Couscous - første leveregel

Couscous lages med ved å koke vann og la couscousen svelle i tre, fire minutter. Hakk opp noen tomater, agurk, paprika så begynner det å nærme seg et decent 5-minutters måltid.

Har du fem minutter til kan du steke litt løk og hvitløk og ha i for å gi litt mer tyngde og dybde.

Egg - andre leveregel

Vipp sammen en omelett! I beskrivelsen står det at du skal bruke lang tid. Og, ja, det er den tryggeste veien til suksess. Men, når du har gjort det noen ganger, så kan du prøve deg med litt høyere varme og oppdage hvor fort du kan gjøre det. En omelett trenger bare litt ost, litt påleggsskinke og noen grønnsaker.

Salathode - trede leveregel

Har du en hodesalat er middagen straks klar. For at det skal kvalifisere for en salat trenger du kanskje en grønnsak til, sukkererter, gulrøtter, fennikel, paprika, tomat, reddiker eller noe annet. Og så er det dressing.

Kikerter - fjerde leveregel

Å lage en kjapp hummus gjør livet enklere. Kjør kikerter (ikke tørkede) sammen olje, hvitløk og litt spisskum, kanskje litt sitronsaft. Og nå har du en dipp du kan spise med rå grønnsaker.

Erik Hannemann

Rask omelett med ost og skinke

Denne omeletten passer både som middag og lunsj. Det skal ikke ta deg mer enn 10 minutter å lage den...

Til 1 porsjon:

100 g aspargesbønner

3 skiver skinke, røket

3 stk egg

50 g ost, revet

smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Couscous med friske grønnsaker

Denne her havner på Topp 10-lista over raske middager. Couscous går nemlig dobbelt så fort å lage, som pasta.

Til 2 porsjoner:

2 stk sjalottløk

1 stk hvitløksfedd

4 dl vann

150 g aspargesbønner

2 dl couscous

5 stk cherrytomat

0,5 stk paprika

0,5 stk agurk

1 ts kumin

1 ts kanel

0,5 stk lime

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Dressing

Med denne dressingen spiser du garantert mer salat.

Til 4 porsjoner:

1 dl olivenolje

1 ts sennep

1 fedd hvitløk

2 ss sitronsaft

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Peppermakrell som pålegg

Godt pålegg du lager selv på en, to tre.

Ingredienser:

1 stk peppermakrell

3 ss majones

2 ss rømme

2 ss gressløk

timian, eventuelt

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!