Det kommer stadig flere og bedre økologiske viner på markedet. Og det finnes etterhvert mange gode og rimelige eksempler, som f.eks. denne økologiske riojaen til under hundrelappen. Eller denne knasende tørre, men likevel fruktige tyske rieslingen.

Del

Ukens vin er økologisk, og det er kanskje ikke så rart. Den kommer fra California, arnestedet til hippiene og store deler av alternativbevegelsen. I Mendocino like nord for San Francisco lager man en vin med en ganske eiendommelig druemiks: 30% cabernet sauvignon, 20% pinot noir, 20% petite sirah, 15% zinfandel og 15% merlot.

Av en eller annen grunn minner aromabildet i denne vinen om endel portugisiske rødviner - enda det ikke finnes en eneste portugisisk drue med i blandingen. Weird. Men, som sagt, vi er jo i California.

Meatpacker's Organic 2009, vnr 9100101, kr 113,90, 84 poeng.

Dyp rød med hint av fiolett. Fin duft av mørke bær med små hint av krydder, urter og bark. God fylde med rik og moden frukt, passe balanserende syre og en ganske lang ettersmak med tydelige, men fine tanniner.

Denne vinen er drikkeklar, men du kan godt legge den i kjelleren et par års tid. Det er en ganske fyldig og robust sak dette her, så drikk den til rødt kjøtt som okse, lam og vilt. Oppskrifter som passer til vinen finner du nedenfor.

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp finner du her:

Kraftig portugiser

Bobler på budsjett

Mye vin for pengene

Rødvin til lørdagsbiffen

Rimelig argentiner

Erik Hannemann

Biff med soppstuing

Med litt sopp blir biffen enda bedre.

Ingredienser:

200 g kantareller

2 ss smør

1,5 dl fløte

2 skiver entrecôte, ca 200 gram pr stk

Høyde (px): Bredde (px):
Astrid Hals

Biff på vinkokte poteter

Til 4 porsjoner:

4 stk biff

2 ss margarin eller olje til steking

12 stk poteter

5 dl hvitvin

100 g mandler

2 stk løk

6 fedd hvitløk

4 stk kruspersille stilk, finhakket

2 ss timian, frisk

4 ss olivenolje

1 ts salt

1 ts pepper

Høyde (px): Bredde (px):
TV 2 © God morgen Norge

Sprø lammekoteletter med ratatouille

Til 4 porsjoner:

8 stk lammekoteletter

salt

pepper

4 ss dijonsennep

3 skiver brød, daggammelt

1 dl hakkede urter (persille, rosmarin)

olje til pensling

Ratatouille:

2 stk aubergine

1 stk stor løk

1 stk squash

3 stk flådd tomat

0,5 stk paprika

0,5 dl olivenolje

3 fedd hvitløk

1 stk laurbærblad

friskt urte krydder - timian, persille, rosmarin

salt

pepper

1 krm sukker

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!