Når du allerede har laget den fabelaktige franske kyllingretten, mestrer bacalaoen og behersker tidenes beste bakverk - da er det klart for å lage egen kjeks.

Lage egen kjeks? Klart det går!

Sannheten er jo at det er lekende lett.

Share

Clotilde, den parisiske matbloggeren som skriver for oss har laget noen fabelaktige sjokoladekjeks. Trikset med å få disse kakekjeksene perfekte er å taime bakingen helt presist. Midten av kjeksene skal bli fudge-aktig og utenpå skal de være sprø. Pekannøttene og sjokoladebitene er små overraskelser til den heldige tyggeren.

Biscotti er en annen favoritt. Biscotti (gjett hvor ordet biscuit kommer fra...) betyr egentlig "bakt to ganger". Og det er nettopp det du gjør i denne oppskriften. Først lager du en deig som har formen som et flatt brød. Den steker du først. Så skjærer du den i skiver som du steker videre. Da får du kjeks. Det er ikke nødvendig, men en veldig god idé å dyppe dem i sjokolade.

Les også:

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Vi har testet alt potetgullet. Se hvem som vant!

Slik lager du sjokoladepopcorn til bursdagen!

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Clotilde Dusoulier

Clotildes sjokoladekjeks

Her er Clotildes suverene kakekjeks med uforskammet mye sjokolade.

Ingredienser:

430 g sjokolade, bittersøt av høy kvalitet, hakket

60 g pekannøtter(som er delt i to), eventuelt valnøtter

135 g sukker

35 g smør(helst usaltet)

2 stk egg

50 g mel

1 ts bakepulver

0,5 ts salt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Biscotti

Biscotti er kjeks som er rågodt til kaffen. "Bi" i biscotti betyr "to" og henspiller på at den stekes to ganger.

Ingredienser:

100 g smør

2 dl sukker

1 ts bakepulver

0,5 ts salt

skallet fra énsitron

1 stk egg

4 dl mel

25 g valnøtter

Sjokoladedipp

100 g sjokolade

4 ss kremfløte

eventuelt noenmandelflaktil pynt

Høyde (px): Bredde (px):
Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!