Ungdomskilden...

FOREBYGGER KREFT: Blåbær inneholder antioksidanter og har mange helsefremmende egenskaper, blant dem å motvirke aldring og forebygge kreft. © Foto: Crestock

Sunne, velsmakende, og hyppig forekommende i norske skoger - helt gratis og svært helsefremmende: Blåbær!

Mot kreft og aldring

De små blå, som granskogen bugner av sommerstid, stanser diaré. De motvirker kreft. Blåbær skjerper nattsynet og motvirker aldring av hjernen. Hukommelsen din bedres. I tillegg reduserer de skadelig kolesterol og fettstoffer i blodet.

Skjerper hukommelsen

Det er blåbærenes høye innhold av antioksidanter, som bedrer hukommelsen. Disse flavonoidene aktiverer nemlig den delen av hjernen som styrer læring og hukommelse.

Svekket hukommelse, hukommelsestap og Alzheimers sykdom er tilstander de små blå demmer opp mot, hevder forskere ved Reading-universitetet i Storbritannia.

Reduserer kolesterol

Et kjemisk sammensetning i blåbær heter pterostilben. Nylig ble det oppdaget av pterostilben reduserer det skadelige LDL-kolesterolet. Pterostilben reduserer også hjertefarlige triglyserider.

Et friskt hode, et skarpt syn og et friskt hjerte - hiv innpå munnfuller av de små blå, folkens!

Les også:

De viktige antioksidantene

Brød med bær

Les mer i Audun Myskjas bok: "Blåbær - smakfull antioksidant", paperback, Noras Ark, 2006.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!