Bildene som viser hvordan kvinnekroppen forandrer seg etter fødsel, hentet fra det amerikanske nettstedet The Shape of a Mother, har skapt debatt på Klikk Snakk, forumet til Klikk.no.

Se bildene: Slik kan kroppen se ut etter fødselen

Noen kaller bildene for «skremselspropaganda», andre mener det bare er kvinner som ikke tar vare på sin egen kropp som blir seende slik ut.

«Om dere hadde hatt litt fast kropp før dere havna på tjukka, gjorde annet enn å sitte på ræva under graviditeten og tok initiativet til å bevege dere etter fødselen, hadde ikke dette vært et problem», er det provoserende innspillet på kroppsbildene fra en mannlig leser.

Bildene mannen reagerer på, viser kvinnekropper med løs magehud og svært synlige strekkmerker. Mødre verden over har lastet opp bilder som avslører hvordan kvinnekroppen faktisk kan se ut etter å ha født et barn.

Les også: Lizzie Miller - normal eller overvektig modell?

Men mannen mener at det er bare kvinner som spiser usunt og ikke trener som ikke får kroppen tilbake i like god form som før de ble gravid.

«Morra til ungen min så like fin ut etter fødsel som før hun ble gravid! og nå ni måneder etter er hun tynnere og finere enn før. Det kommer helt an på om folk gidder å gjøre annet enn å klage og synes synd på seg selv».

«Trening hjelper ikke for alle»

Han får svar på tiltale fra Kristine:

«Unnskyld meg, det er ikke alle som får noe hjelp av å trene. Mye har med genetikk å gjøre, hvor elastisk huden er, og hvordan den er bygd opp. Grunnleggende anatomi.

=

MAGEN: Her er et av bildene fra det amerikanske nettstedet. Brie (19) har lastet opp bilder av magen sin bare uker etter at hun fødte. © Foto: http://theshapeofamother.com/

Heldig for deg at du har en samboer som ser like fin ut, men ikke alle har den muligheten. Noen har kanskje fått tvillinger? Og da blir det lite hud som skal strekke seg over stor plass. Du kan jo selv tenke deg hvordan det blir når huden ikke rekker å vokse samtidig som magen!"

Les også: 6 magiske leggetriks

Ja, trening, riktig kosthold og generell aktivitet hjelper til en viss grad, men noen ganger fungerer det ikke i det hele tatt», skriver hun i forumet.

«Ikke normalt»

Noen mener at bildene absolutt ikke gjengir sannheten.

«Det er ikke normalt å se sånn ut etter graviditet!»

Og:

«Det er ikke graviditeten, men overvekt som resulteter i sånne kropper», er to tilbakemeldinger.

«Jeg satt ikke bare på ræva»

En trebarnsmor mener også strekkmerker og hengemage kommer av manglende aktivitet og usunt kosthold.

«Kroppen min var ikke i nærheten av å bli slik da jeg var gravid. Fordi jeg satt ikke bare på ræva og spiste godteri.»

«Smører du huden med fet krem morgen og kveld,rører litt på deg hver dag og spiser sunt, får du kroppen tilbake på null komma niks etter fødselen», hevder trebarnsmoren.

Er du enig? Delta i kroppsdebatten på Klikk Snakk eller skriv inn i kommentarfeltet nederst i saken.

Les også: Fast leggetid gir bedre helse

Les mer på Klikk Foreldre

Les hele saken