Sydenferie med barn

Skal du på sydenferie med barn?

Med god planlegging er det er helt optimalt å reise på sydenferie med barna.

SYDENFERIE MED BARN: Planer om å legge familieferien til syden? Ekspertene gir deg tips og råd hvorvidt gjelder å reise på sydenferie med barn. Foto: Gettyimages.com.

SYDENFERIE MED BARN: Planer om å legge familieferien til syden? Ekspertene gir deg tips og råd hvorvidt gjelder å reise på sydenferie med barn. Foto: Gettyimages.com.

Publisert Oppdatert

Å reise på sydenferie med barna er stas for både store og små. På familieferiene skapes øyeblikk for familien, som barna kanskje vil huske for resten av livet. Men, det er litt annerledes å reise til syden med barn enn uten. Det er visse ting det er lurt å huske på for at ferien skal gå litt smidigere for seg. Ekspertene gir deg her sine beste råd for å reise til syden med barn. Dersom du enda ikke har bestemt deg for hvor familieferien skal gå, har vi flere tips til hvor du kan legge ferien med barn.

Sydenferie med barn

Hvis man engster seg litt for lange flyturer med barn kan det være lurt å velge et hotell i kort flyavstand fra Norge, som for eksempel Spania, Portugal, Italia eller Hellas, som er populære reisemål for hele familien.

- En flytur til Mallorca tar bare tre og en halv time fra Oslo, og er ikke så krevende for deg som har små barn eller ikke har reist med barn før, sier Siri Røhr-Staff, informasjonssjef i Ving.

Det er ikke nødvendig å dra veldig langt, bare for å dra langt.

- For barna handler det mest om å være sammen med familien og ikke hvor langt man har reist. Barna vil kose seg masse på en tur til Italia eller Hellas, og da slipper man en veldig lang flyreise, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig i TUI.

Prisnivået er svært forskjellig fra land til land.

- Dersom du reiser på budsjett, vil jeg anbefale at du undersøker prisnivået på mat og drikke på reisemålet før du bestiller, slik at du ikke føler at ferien blakker deg helt. Reisemål som var superbillig for 10 år siden, kan ha endret seg, sier Aspengren.

Skal du velge charter?

Både Ving og TUI skreddersyr tilbud til familier, og vil helst hjelpe deg med alt du skulle trenge for å at familien får et fint opphold.

- På mange av våre familiehotell kan du sjekke inn bagasjen i fred og ro i resepsjonen på morgenen, og deretter nyte de siste soltimene på hotellet før avreise. Når du ankommer flyplassen går du bare rett til sikkerhetskontrollen uten å behøve å stå i lange innsjekkingskøer. Glade foreldre gir glade barn – og ikke minst omvendt. Derfor har vi satset stort på våre familiehotell og på å legge til rette for en best mulig ferie for alle, sier sier Røhr-Staff.

TUI har også egne tilbud til barnefamilier.

- Når du velger å reise med en reisearrangør, har man alltid en ekstra sikkerhet. Du vil ha en nordisk kontaktperson på stedet dersom det skulle oppstå noe uventet, eller om du bare trenger tips til aktiviteter, sier Aspengren.

Les også: Tips til deg som reiser med barn eller baby

Barnevennlig hotell i syden

Uansett om du velger charter eller ikke, er det viktig å velge et hotell som er tilrettelagt for deg som reiser med barn.

- Det finnes en rekke hoteller som er skreddersydd for barnefamilier og som vil sørge at hele familien får en fin og morsom tur, sier Røhr-Staff.

- Det er viktig at familien får plass til å leke og plass til å puste, samt har alt av utstyr man skulle trenge. Dersom hotellet har egne aktiviteter for barna, får barna noen nye venner og de voksne en pusterom i ny og ne. Et rom som har plass til alle, gjør at barna kan leke, uten at man blir for tett opp på hverandre. Hoteller som spesialiserer seg på barnefamilier, vil også lettere kunne yte den servicen en barnefamilie trenger, sier Aspengren.

Et familiehotell skal helst ha tenkt på alt, og Røhr-Staff forklarer at denne typen hoteller er tilpasset for familier med små og store barn. Dersom du for eksempel reiser med en baby, finnes det spesialtilpassede leiligheter som er utstyrt med det aller meste en småbarnsfamilie trenger i ferien.

- Eksempler på dette er blant annet badebalje, bleiebøtte, vippestol og stellebordunderlag. Velg et hotell som spesialiserer seg på det familien trenger, så slipper familien å pakke med seg alt for mye. Det vil også være minimarked i nærheten hvor man kan kjøpe babymat og annet mat, sier Røhr-Staff.

Hvorvidt gjelder spontane utflukter, anbefaler Aspengren å sjekke ut området på et kart før du tar med barna på langtur, dersom du ikke er kjent i området.

- Hvis man ikke er lommekjent dit man skal og vet akkurat hvor man vil spise så kan det være lurt å pakke med seg litt snacks og drikke til barna så de kan spise litt underveis hvis de blir sultne, råder Aspengren.

Les også: Et komplett reiseapotek for barnefamilier

Tiden før reisen

Hvis barna dine er store nok til å leke uten deg, så er det fint å sjekke om stedet du skal reise til har gode tilbud til aktiviteter.

- Gjør research på forhånd. Kanskje har stedet du skal til fine parker med lekeområder, temarestauranter, opplevelsesparker eller lignende. Det er litt opp til oss voksne å skape de fine øyeblikkene sammen med barna, sier Aspengren.

Inkluder gjerne barna i planleggingen.

- Spør barna hva de ønsker å gjøre på ferie eller la de gjøre egen research på et bestemt reisemål. Det gjør det enklere for oss voksne å sørge for at barna har det morsomt, samtidig som barna lærer litt om stedet man skal reise til, sier Siri Røhr-Staff.

Aspengren anbefaler imidlertid å ikke planlegge for mye.

- Dersom du har satt et veldig tett program, kan det bli for mye av det gode. Det er viktig å ha muligheten til å være spontan. Å gå turer er fint, men husk også at små ben blir fort slitne, sier Aspengren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning