YOUTUBER Mina Jacobsen

– Etter to år fant vi ut at vi passet bedre som venner. Men jeg hadde kjærlighetssorg likevel

Mina Jacobsen er en kjent norsk youtuber, som slo gjennom i 2018. Hun har lenge bodd sammen med kjæresten, men for noen måneder siden valgte de å flytte fra hverandre.

YOUTUBE: Mina Jacobsen har helt siden 2018 jevnlig postet videoer på youtube-kanalen sin og er også svært aktiv på Instagram.
YOUTUBE: Mina Jacobsen har helt siden 2018 jevnlig postet videoer på youtube-kanalen sin og er også svært aktiv på Instagram. Foto: Instagram: Minajacobsen
Publisert

Mina Jacobsen (20) er en av Norges største youtubere, og har hele 92 tusen abonnementer på youtube-kanalen sin.

Hun startet å poste videoer i starten av 2018, og siden da har det bare gått oppover.

– Jeg har alltid elsket å redigere og sette sammen klipp, så youtube ble et veldig naturlig sted å poste hva jeg laget. I ettertid har det blitt som et offentlig videoalbum hvor jeg kan gå år tilbake og se hvor mye både jeg, livet mitt og redigeringsstilen min har forandret seg, forteller Jacobsen.

Les også: Leo Ajkic: – Jeg var en «straigth-A student»

BULLET JOURNAL: Mina Jacobsen har gitt ut flere egne bullet journals, som du blant annet kan få tak i på Norli og Ark.
BULLET JOURNAL: Mina Jacobsen har gitt ut flere egne bullet journals, som du blant annet kan få tak i på Norli og Ark. Foto: Instagram

Bullet journal

Mina har gitt ut flere egne "bullet journals", som er en alt-i-et notatbok med både huskelister, kalender, dagbok og notater.

– Jeg har alltid hatt veldig mye tanker og noen ganger kan det bli litt overveldende, derfor har det vært veldig effektivt å skrive ned alt for at jeg kan ha det bra. På den måten slipper jeg å ha så mye i hodet, men heller ha det på papir, forteller hun.

Hun forteller at det etterhvert ble for mange lapper og ark så da begynte hun å samle alt i en bullet journal.

– En bullet journal er en alt-i-et notatbok hvor jeg både kan oppbevare minner, organisere nåtid og planlegge fremtiden. Alt av handlelister, mål, bilder, tanker og tegninger samles i bullet journal bøkene mine, sier hun.

I oktober slipper youtuberen sin 3. bok, sammen med noen tilleggsprodukter som fortsatt er hemmelig.

– Jeg kan ikke vente med å etterhvert dele nyhetene som jeg har jobbet med det siste året!

Negative sider

Selv om Mina elsker å holde blant annet på med youtube og gi ut egne bullet-journals, finnes det også negative sider ved å være en offentlig person.

– Det aller kjipeste er nok at folk har meninger om absolutt alt jeg gjør eller sier. Det vil alltid være noen som blir misfornøyd og det har vært vanskelig for meg å akseptere, da jeg har et stort behov for å gjøre alle mennesker fornøyde, sier hun.

Hun synes allikevel det er verdt det!

– Til tross for de negative sidene med å være offentlig, er det også mange positive sider og jeg ville ikke byttet det vekk. For eksempel elsker jeg at jeg kan være en digital storesøster for noen som kanskje har det litt vanskelig, forteller hun.

Les også: Martine Halvorsen om den tunge tiden: – Tårene rant

Brudd med kjæresten

SLUTT MED SAMBOEREN: Mina og kjæresten fant sammen ut at de passet bedre som venner, og valgte derfor å flytte fra hverandre.
SLUTT MED SAMBOEREN: Mina og kjæresten fant sammen ut at de passet bedre som venner, og valgte derfor å flytte fra hverandre. Foto: Instagram

For noen måneder siden postet Mina en video på youtube-kanalen sin der hun fortalte at det var slutt mellom henne og samboeren.

– Vi fant sammen ut etter to år at vi passet bedre som venner og hadde såpass forskjellige fremtidsplaner at vi valgte å avslutte det, forteller hun.

Bruddet skjedde midt i pandemien, som gjorde at hun fikk mye tid alene den første tiden og satte sperrer for hvem og hvor mange hun kunne møte.

– Det gjorde derimot at jeg fikk veldig god tid til å bare føle og samle tankene, så jeg tror det førte til at jeg kom meg raskere gjennom den verste perioden, sier hun.

Hun forteller også at det var et veldig tungt valg siden de hadde hatt det så morsomt og bra sammen.

– Men det var det beste valget for begge parter og jeg er glad og stolt over hvor godt vi har taklet det!

Kjærlighetssorg

Selv om de begge har taklet situasjonen godt, legger hun ikke skjul på at hun slet med kjærlighetssorg.

– Det å gå videre og lære å leve alene igjen er ikke en smertefri prosess, så jeg har selvfølgelig kjent godt på kjærlighetssorgen.

Hun har noen gode tips til andre som går gjennom det samme.

– Det er lett å romantisere hvor bra alt har vært og glemme hvorfor ting ikke fungerte, så en ting jeg minte meg selv på var at det var det riktige valget. Jeg visste alltid at jeg kom til å få det bra igjen og var veldig innstilt på at jeg selvfølgelig skulle klare å bygge meg opp igjen, forteller hun.

– Jeg fokuserte også på å holde meg opptatt med venner og gjorde alle tingene jeg hadde tenkt lenge på at jeg ville gjøre.

Mina synes også det er viktig å sørge litt og ikke stenge følelsene inne.

– Det kommer til å ta tid, og det er ingen andre enn deg selv som skal bestemme hvor lenge det er lov å ha vondt etter et brudd, sier hun.

Les også: Kathrine Sørland: – Jeg satt med følelser jeg ikke burde hatt i et nytt forhold

Ny valp

DEN NYE VALPEN: Valpen til Mina heter "My" og har vært til stor hjelp gjennom bruddet.
DEN NYE VALPEN: Valpen til Mina heter "My" og har vært til stor hjelp gjennom bruddet. Foto: Instagram

Nå bor hun alene sammen med den nye valpen sin, og føler seg mer selvstendig enn noen gang!

– Tanken om å bo og være helt alene skremte meg veldig mye før også, men det har blitt mye bedre over tiden. Jeg har innsett at jeg ikke mangler en del selv om jeg ikke har en partner, sier hun.

– Jeg er alt jeg trenger og alle som ønsker å være en del av livet mitt er bare et pluss. Kanskje en dyster tanke, men vi kommer alle til å dø alene så det er like så greit å bare være sin egen bestevenn og ikke gjøre ting så vanskelig for oss selv, forteller hun.

Valpen til Mina heter "My" og er en liten Shih Tzu.

– Jeg har alltid ønsket meg hund, så da bruddet inntraff hoppet jeg på den muligheten. Det har helt klart gjort en forskjell for meg å ha noe å glede seg til i denne perioden og nå som hun endelig er her, føles leiligheten mindre ensom. Jeg er kanskje alene, men det føles ikke sånn når My er her, avslutter hun.

Denne saken ble første gang publisert 27/07 2021.

Les også