Thomas Hayes om «Skam», kjærligheten og «kompani lauritzen»

Thomas Hayes: – Jeg hadde ikke gjort det igjen

«Kompani Lauritzen»-deltageren ble superstjerne over natten og fikk ikke gå i fred på gatene. – Det var heftig å kjenne på at du konstant ble overvåket, innrømmer «Skam»-skuespilleren.

<b>«SKAM»: </b>Thomas Hayes gjorde braksuksess med rollen som William i suksess-serien «Skam». Her i en ikonisk scene sammen med Noora, spilt av Josefine Frida Pettersen.
«SKAM»: Thomas Hayes gjorde braksuksess med rollen som William i suksess-serien «Skam». Her i en ikonisk scene sammen med Noora, spilt av Josefine Frida Pettersen. Foto: NRK
Sist oppdatert

Som 18-åring ble hverdagen til «Kompani Lauritzen»-deltageren Thomas Hayes (25) snudd på hodet.

I rollen som William i NRKs nye ungdomsserie gjorde han braksuksess langt utenfor Norges landegrenser. «Skam» ble som et fenomen å regne, og «alle» var forelsket i William.

– Hvordan opplevde du å bli kastet ut i det som 18-åring?

– Jeg var på ingen måte klar for det. Som 18-åring er du i en periode i livet hvor du lærer mye og utforsker, og det er generelt mye som skjer. Så kom alt sammen på toppen av det.

–Det var heftig å kjenne på at du konstant ble overvåket. Det var den følelsen jeg satt med. Det var alltid folk som kommenterte, kom bort, pratet og tok bilder, husker Thomas tilbake.

Les også: Deltakerne i «Kompani Lauritzen» avslører det verste de opplevde

<b>THOMAS HAYES:</b> – Jeg har lært ekstremt mye om meg selv og om andre mennesker i denne prosessen. I dag har jeg det bra, har funnet meg kjæreste og driver med noe jeg trives med, forteller Thomas Hayes til Her og Nå.
THOMAS HAYES: – Jeg har lært ekstremt mye om meg selv og om andre mennesker i denne prosessen. I dag har jeg det bra, har funnet meg kjæreste og driver med noe jeg trives med, forteller Thomas Hayes til Her og Nå. Foto: Svein Brimi

NRK-serien «Skam»

«Skam» ble rost for å ta opp temaer som religion, sex, kropps-press, homofili og utroskap blant ungdom, og skuespillerne fikk stjernestatus over en hel verden.

Født: 7. mas 1997

Alder: 26 år

Yrke: Skuespiller og musikkprodusent

Kjent som: William Magnusson i TV-serien Skam

Kjæreste: Carmen Victoria Von Schrader (26)

Se mer

Thomas understreker at han setter stor pris på de erfaringene han fikk med seg fra suksesserien, men at det ble i overkant mye å fordøye for en 18-åring.

– Når jeg husker tilbake, var det en heftig «ride». Det er ekstremt få som har opplevd noe lignende som vi gjorde den gangen. På mange måter er jeg veldig glad for at jeg fikk oppleve det, men jeg hadde ikke gjort det igjen.

– Nå som jeg vet hvordan det utviklet seg, skulle jeg kanskje helst ha gått litt mer under radaren. Men det er ikke noe du får gjort noe med. «You just got to ride the wave».

Etter at «Skam»-bølgen la seg, satte Hayes ekstra stor pris på den mer anonyme tilværelsen som fulgte.

– Det var deilig da det roet seg. Jeg liker bedre når det er stille rundt meg. Jeg skal ikke legge skjul på at det er morsomt når ting skjer også, men jeg setter pris på å kunne trekke meg tilbake og være i den lille gjengen jeg er i, erkjenner skuespilleren.

Les også: Skam-skuespiller Cengiz Al: – Gikk veldig mange runder med Maiken før jeg takket ja

<b>PROFILERT:</b> Etter «Skam»-suksessen ville alle ha en bit av det unge stjerneskuddet. Så langt gikk det at skuespilleren i en periode ble folkesky. Her sammen med kompisen Mats Zuccarello, som er Norges største ishockeystjerne for tiden.
PROFILERT: Etter «Skam»-suksessen ville alle ha en bit av det unge stjerneskuddet. Så langt gikk det at skuespilleren i en periode ble folkesky. Her sammen med kompisen Mats Zuccarello, som er Norges største ishockeystjerne for tiden.

Kjæresten Carmen Schrader

– Hvem fant du støtte i da «William-bølgen» herjet som verst?

– Mor og far var veldig viktige. Samtidig var vennegjengen alltid der. De har alltid visst hvem jeg er som menneske, og det var avgjørende å ha dem rundt meg. Så var de også ekstremt flinke til å tone ting ned. Uten vennegjengen jeg hadde da, og som jeg fortsatt har, da tror jeg kanskje det kunne gått til helvete.

Siden desember 2020 har han vært kjæreste med interiørkonsulenten Carmen Schrader (26) fra Tønsberg. Da det var duket for premierefest for den fjerde sesongen av «Kompani Lauritzen», dukket han opp med sin kjære på den røde løperen for aller første gang.

<b>KJÆRESTEN CARMEN:</b> Thomas viste frem kjæresten Carmen for første gang da det var duket for premierefesten til «Kompani Lauritzen». Paret har holdt sammen siden 2020.
KJÆRESTEN CARMEN: Thomas viste frem kjæresten Carmen for første gang da det var duket for premierefesten til «Kompani Lauritzen». Paret har holdt sammen siden 2020. Foto: Svein Brimi

– Hva har det betydd å få Carmen inn i livet ditt?

– Det har betydd enormt mye. Selv om hun har en annen bakgrunn, forstår hun meg. Og så er hun ekstremt smart. Carmen klarer å lese meg når jeg har det tungt eller om livet er lett og ledig. Selv om vi driver med to ulike ting, er hun også en kreativ sjel. Carmen er alltid støttende og fin, smiler Thomas bredt.

<b>KOMPANI LAURITZEN:</b> Thomas skryter varmt over menneskemøtene han fikk gjennom TV-serien. – Det som var så fint, var at alle menneskene rundt deg var så støttende. Alle kjente på de samme følelsene, og dette var noe vi sto i sammen, forteller han til Her og Nå.
KOMPANI LAURITZEN: Thomas skryter varmt over menneskemøtene han fikk gjennom TV-serien. – Det som var så fint, var at alle menneskene rundt deg var så støttende. Alle kjente på de samme følelsene, og dette var noe vi sto i sammen, forteller han til Her og Nå. Foto: TV 2

Les også: (+) Det slo gnister mellom Ulrikke og Christoffer da de møttes – så kom den store nedturen

Røk ut av «Kompani Lauritzen»

I dag har Hayes lagt skuespillerkarrieren på hyllen og fokuserer på jobben som musikkmanager, og denne våren har vi fulgt ham gjennom opp- og nedturer som deltager i «Kompani Lauritzen».

– Jeg sa egentlig nei til militærtjenesten den gangen jeg fikk muligheten. Jeg skulle fortsette med skuespill og «Skam». At jeg derfor likevel sa ja til «Kompani Lauritzen», stiller jeg meg fortsatt litt uforstående til, ler han hjertelig.

– Jeg trivdes og hadde det moro, ble kjent med nye mennesker og lærte mye om meg selv. Men det var også null fri, alltid mennesker rundt deg og du ante aldri når noe skulle skje. Jeg sov alltid med ett øye åpent.

<b>DELTAKER:</b> Denne våren har Thomas Hayes fått testet egne grenser i TV 2-serien «Kompani Lauritzen». Oppholdet bød på både opp- og nedturer for skuespilleren.
DELTAKER: Denne våren har Thomas Hayes fått testet egne grenser i TV 2-serien «Kompani Lauritzen». Oppholdet bød på både opp- og nedturer for skuespilleren. Foto: TV 2

I lørdagens episode var det klart for den første dimmekampen i «Kompani Lauritzen», der fire deltagere risikerer å måtte forlate programmet. Dimittendene må gjennom tre utslagøvelser, der en av dem ryker ut i hver runde.

Det var til slutt artist Thomas Hayes, youtuber Cristopher Robin Omdahl og sportsanker Ingrid Halstensen som røk ut først av konkurransen.

– Jeg røk ikke med vilje, men som jeg sa før vi skulle ut i kamp, så liker jeg ikke tanken på å slå ut noen som har en større vilje enn meg til å bli her. Jeg hadde fortsatt vilje, men jeg så lysten i øynene til de andre, og skjønte at det betydde mer for dem enn for meg, sa han til TV 2.

<b>RØK UT:</b> Det var Thomas Hayes, Ingrid Halstensen og Christopher Robin Omdahl som røk ut i den første dimmekampen av Kompani Lauritzen.
RØK UT: Det var Thomas Hayes, Ingrid Halstensen og Christopher Robin Omdahl som røk ut i den første dimmekampen av Kompani Lauritzen. Foto: Matti Bernitz/TV 2

Du kan se «Kompani Lauritzen» på TV 2 onsdager og lørdager, og her på TV 2 Play.

Denne saken ble første gang publisert 20/03 2023, og sist oppdatert 20/03 2023.

Les også