Andreas og INgrid fra symesterskapet

Symesterskapet-Andreas falt pladask for deltaker

Da Ingrid Vik Lysne dukket opp som deltager i NRK-suksessen «Symesterskapet», ante ikke programmets dommer Andreas Feet at de to i fremtiden skulle bli kjærester.

FANT KJÆRLIGHETEN: Programdommer for Symesterksapet, Andreas Feet, er lykkelig forelsket i tidligere deltager Ingrid Vik Lysne. Nå flytter han til Oslo, der paret skal bo sammen med hunden Hundre.
FANT KJÆRLIGHETEN: Programdommer for Symesterksapet, Andreas Feet, er lykkelig forelsket i tidligere deltager Ingrid Vik Lysne. Nå flytter han til Oslo, der paret skal bo sammen med hunden Hundre. Foto: Gunn Gravdal Elton.
Sist oppdatert

– Jeg så for meg at de jentene du likte, var veldig lik deg selv. Veldig ordentlige. Så jeg hadde aldri sett for meg at du kunne like en som meg, sier Ingrid Vik Lysne (30), og ser kjærlig på sin utkårede.

For kjæresteparet Andreas Feet (32) og Ingrid et godt eksempel på at motsetninger ofte tiltrekker hverandre. Som dommer i det populære NRK-programmet «Symesterskapet» er Andreas blitt kjent som en korrekt antrukket herremann som er opptatt av riktig søm, godt håndverk, kvalitet og passform.

Da kjæresten Ingrid var deltager i samme program i 2017, ble seerne kjent med en fargerik syentusiast med kreative ideer.

Utdannet skredder møter vintage

Andreas er utdannet skredder fra London College of Fashion, mens Ingrid er selvlært. Han handler sjelden klær, og kan fundere i månedsvis på anskaffelsen av et bestemt plagg som skal passe til resten av garderoben.

Les også: Ikke tving hunden til å møte babyen din

Hun derimot, kan ikke få nok av vintage, og kan gjerne shoppe flere poser av gangen.

Der Andreas beskriver stilen sin som «klassisk britisk med litt lekenhet», omtaler Ingrid sin egen som «more is more, mye farger, uhøytidelig og gjerne litt provoserende». Og der han aldri vasker buksene sine for å bevare form og kvalitet, er det en umulighet for kjæresten. «Jeg søler jo på ting. Andreas er alltid helt sølefri», som hun selv sier.

Forskjellene til tross, Andreas og Ingrid forteller at de også har mange felles interesser og trekk som gjør at det ett år gamle forholdet fungerer godt. Ikke minst er de til stor inspirasjon for hverandre, og lærer av motsetningene – spesielt i yrkesvalget de begge brenner for.

– Vi prater mye om klær. Siden vi begge driver med søm, er det nok mange som tror at vi holder på med det samme. Men det er egentlig ganske forskjellig. Andreas er utdannet skredder, og kjempegod på det tekniske. Så jeg lærer mye av ham. Interessen for klær er noe vi har til felles. Samtidig er det mye glede og positivitet i forholdet vårt, vi ser begge lyst på livet. Og så driver begge for seg selv. Det er mye arbeid med å være gründer, og der er vi gode sparringpartnere, forteller Ingrid.

Har hvert sitt syfirma

<b>PAR I HJERTER:</b> – Etter at vi ble kjærester begynte kollegene å kalle meg dronning Sonja på jobb. De syntes jeg var blitt mer ordentlig i stilen, så jeg ble vel litt påvirket av Andreas i starten, ler Ingrid. 
PAR I HJERTER: – Etter at vi ble kjærester begynte kollegene å kalle meg dronning Sonja på jobb. De syntes jeg var blitt mer ordentlig i stilen, så jeg ble vel litt påvirket av Andreas i starten, ler Ingrid.  Foto: Gunn Gravdal Elton.

Sammen med blant andre Jenny Skavlan er 30-åringen en av gründerne bak Fæbrik – et nettkonsept der de selger mønstre og sykurs. Målet er bærekraft gjennom vintage, egendesign og omsydde plagg.

Andreas driver også sitt eget AS der han syr skjorter på målsøm. Han tar også oppdrag som stylist, der han bygger opp klesgarderoben til kunder. Ved siden av jobber han i klesbutikken Retro i Bergen. Drømmen er å bygge sitt eget merkevare videre, og kanskje starte butikk etter hvert. Andreas har samme mål som Ingrid, at folk skal ta bærekraftige valg i klesveien. For skredderen betyr det klær laget av høy kvalitet som skal vare lengst mulig.

– Der lærer jeg mye av Ingrid. Hun er helt rå på å drive business. Hun skaffer inntekter på egen hånd, starter prosjekter og utvikler forretninger. Det er ekstremt imponerende å se på, roser han.

Les også: Linn Stokke (60) har levd plantebasert halve livet

Paret har allerede snakket om å samarbeide profesjonelt, og er i en tidlig fase med å utvikle en egen TV-serie om klær.

Flytter sammen i hovedstaden

Etter å ha hatt et langdistanseforhold i ett år, flytter Andreas fra Bergen til Oslo for å bli samboer med Ingrid i januar. Adresseendringen er noe de begge gleder seg til.

– Jeg føler at hver gang jeg er i Oslo, åpnes det nye dører. Det er et sted der mye skjer og som man kanskje ikke er vant med når man kommer fra Bergen. Så jeg er veldig spent på hva vi kan få til videre, sier Andreas.

Langdistanseforholdet har så langt fungert veldig bra. Duoen har sett hverandre annenhver uke, og var tidlig klare på at det ikke skulle gå mer enn tre uker mellom hvert treff.

TV-SUKSESS: I «Symesterskapet» konkurrerer amatørsyere om å sy de flotteste plaggene. Her er Andreas sammen med meddommer Jenny Skavlan og programleder Christine Hope.
TV-SUKSESS: I «Symesterskapet» konkurrerer amatørsyere om å sy de flotteste plaggene. Her er Andreas sammen med meddommer Jenny Skavlan og programleder Christine Hope. Foto: NRK

– Jeg tror det har holdt på forelskelsen enda lengre. Det er stas hver gang man ser hverandre. Heldigvis har vi begge ganske fleksible jobber som har gjort det mulig, sier Ingrid.

Paret møtte hverandre første gang da Ingrid var deltager i «Symesterskapet» i 2017.

Gründeren forteller at hun fikk et godt øye til den kjekke dommeren fra første stund, men at det kun var et profesjonelt samarbeid i programmet. Ingrid var overbevist om at Andreas var ti år eldre enn henne, og sikkert hadde kone og barn. Det var hennes gode venninne og samarbeidspartner Jenny Skavlan, som også er en av dommerne i «Symesterskapet», som til slutt spleiset dem sammen i fjor.

Allerede etter første date, der en seks timer lang samtale bare fløy av gårde, fant de ut at det skulle bli dem to.

– Ingrid er intelligent, kjapp og morsom. Hun har en dybde som jeg liker. Kjempespennende! Og så liker jeg at hun er litt crazy. At hun er bohemsk, avslappet og naturlig. Det er ingen fasade med henne. Vi har en fantastisk hverdag og har det alltid gøy. Vi krangler aldri, og begge to møter opp med godt humør, sier Andreas.

Matchende joggedresser

– Vi har respekt for hverandres stil. Jeg synes det er deilig å ikke ta stilling til Ingrids klær. Jeg aksepterer henne som hun er.

– Men du hadde ikke kledd deg som meg, om du var meg, skyter Ingrid inn.

– Det hadde jeg nok ikke, svarer Andreas lattermildt.

Men ett plagg har Ingrid klart å få kjæresten inn i. Tidlig i forholdet sydde hun matchende joggedresser til dem begge, som Andreas har tatt på seg et par ganger. Til tross for at han er enig i designer Karl Lagerfelds motto om at «den som har en joggebukse, har mistet kontrollen over livet sitt».

– Du var vel veldig forelsket og positiv da jeg lagde joggedressene. Det var litt på gøy, for egentlig er det veldig klissete, ler Ingrid.

Enn så lenge jobber paret mot et felles mål; å få ned overforbruket av klær. Både gjennom å shoppe færre plagg, men av god kvalitet – og ved mer bruk av secondhand. Det siste har Andreas og Ingrid allerede blitt flinke til i sitt eget forhold. Fordi de er ganske like i størrelsen hender det at Ingrid låner kjærestens plagg.

– Jeg arvet faktisk en skreddersydd bukse av ham for ikke så lenge siden, sier hun og smiler.

Denne saken ble første gang publisert 29/11 2021, og sist oppdatert 29/11 2021.

Les også