Slik smaker «menneskekjøttburger»

Stjernekokk serverer burger inspirert av kannibalisme.

DØDSGOD: Menneskekjøttburgeren til Tom Wolfe falt i smak hos gjestene.
Publisert

- Den er dødsgod.

- Jeg kunne drept for denne.

Ordene kommer fra "heldige" forbipasserende som får prøve kokkekunstneren Tom Wolfes "menneskeburger". Det er i forbindelse med lanseringen av den syvende sesongen til zombie-serien "The Walking Dead" at den amerikanske kokken har tatt turen til Norge for å lage sin noe spesielle burger.

Mye research

Forskning, prøving og feiling er gjort for å finne den perfekte kombinasjonen av kjøtt som minner om smaken av menneskekjøtt.

- Vi leste faktiske historier fra kannibaler som forteller hvordan kjøttet smaker, gjorde research på hvilke kroppsdeler som blir ansett som kvalitetsstykker og undersøkte andre oppskrifter på "menneskjekjøttburgere" for deretter å lage vår egen oppskrift, forteller Tom Wolfe til Side3.

Screen9v2

Et eksempel er fra forfatter og oppdager William Seabrook sin reise til Vest-Afrika på 1920-tallet. Han beskrev opplevelsen av å fortære menneskekjøtt i sin bok "Jungle ways" på denne måten:

Det smakte som fullt utviklet kalvekjøtt- ikke ungt, men ikke helt ferdigvokst heller. Det smakte annerledes enn noe annet kjøtt jeg har smakt.

Fra en "food truck" i Hausmannsgate i Oslo kunne gjester få smake på matkunstner og kokk Tom Wolfes "menneskekjøttburger".

Les også: Japanernes verste krigsforbrytelser

Kjøttet er (heldigvis) ikke så makabert som det kunne vært, og de fire hovedelementene er kalv, kyllinglever, benmarg og sving. Resten består av diverse krydder, løk, trøffelolje, Worcestershire-saus og tabasco.

Alt organisk - selvfølgelig.

Det hele toppet med Wolfes egen signatur chipotle-majones.

Les også: Et besøk til denne øya kan koste deg livet

Tabu

INGREDIENSLISTEN: Boksen burgeren blir servert i opplyser at det er en "menneskekjøttburger".

Kannibalisme er fortsatt et stort tabu og ikke alle ville gått over lik for å prøve kokkens burger. I Side3s kommentarfelt på Facebook var det blandete reaksjoner da vi omtalte stuntet i går.

"Ekkelt. Hva er vitsen?", "hvordan kan han vite hvordan menneskekjøtt smaker" og "takk, jeg står over" var bare noen av kommentarene.

Kokken selv understreker at det ikke er snakk om kannibalisme i Oslos gater.

- Vi har det bare moro her. Det er en luksusburger med gode råvarer. Det er jo ikke ordentlig menneskekjøtt vi serverer, humrer Wolfe.

Tanken på å dytte i seg "menneskekjøtt" så ikke ut til å skremme folk. Da Side3 besøkte pop up-restauranten i Hausmansgate, var det mange sultne sjeler som ville prøve burgeren.

Så da er det store spørsmålet: Hvordan smaker en "menneskeburger"?

GOD SMAK: - Vi har det bare moro her. Det er en luksusburger med gode råvarer, svarer kokken Tom Wolfe på kritikken om at burgerstuntet er makabert.

Jo, overraskende godt. Konsistensen var litt løsere enn en vanlig burger laget med storfe og fargen var også lysere. Om burgeren i det hele tatt smaker som menneskekjøtt er det vanskelig å uttale seg om, men man la godt merke til bruken av svin og kyllinglever i deigen. Kombinert med hamburger brød og Wolfes ekstremt gode chipotle, var det hele en fornøyelig matopplevelse.

"Menneskeburgeren" kom uten drikke til, men Wolfe anbefaler en stout til maten.

Ikke noe chianti, der altså.

Nå spørs det om burgeroppskriften blir en hit på grillen neste sommer.

Om det skulle friste ganen å prøve menneskekjøttburgeren, serves den onsdag 19. oktober i Hausmannsgate 28 i Oslo mellom 12.30 og 17.30. Burgeren er gratis, og det blir også mulig å prøve en tartarrett for den som våger det.

Se også:

Screen9v2