Sara og Ibrahim fra «Sommerhytta» på TV 2

Sara og Ibrahim giftet seg to ganger på samme dag

«Sommerhytta»-paret fikk det tra­velt da de ville ha det beste fra to kul­tu­rer i samme bryl­lup.
– Det ble en lang og slit­som dag, ler Sara Meyer Bou­daya og Ibrahim Mahnin.

<b>SARA OG IBRAHIM:</b> – «Sommerhytta» et per­fekt even­tyr. Vi fikk sette jobben på pause i 10 uker og bare foku­sere på krea­ti­vi­tet og å være sammen. Vi kunne komme inn i en boble og drive med noe helt annet enn det vi driver med til vanlig, sier Sara og Ibrahim.
SARA OG IBRAHIM: – «Sommerhytta» et per­fekt even­tyr. Vi fikk sette jobben på pause i 10 uker og bare foku­sere på krea­ti­vi­tet og å være sammen. Vi kunne komme inn i en boble og drive med noe helt annet enn det vi driver med til vanlig, sier Sara og Ibrahim. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Denne våren sjar­me­rer Sara Meyer Bou­daya (28) og Ibrahim Mahnin (30) TV-seerne med sine brede smil og posi­tive inn­stil­ling under det intense oppus­sings­ar­bei­det i «Sommerhytta».

For Sara var del­ta­gel­sen i TV 2-pro­gram­met en man­ge­årig drøm som gikk i opp­fyl­lelse, men hun måtte først over­tale ekte­man­nen til å tørre å melde seg på.

– Det var rett og slett uten­for kom­fort­so­nen min å bli filmet av kame­raer som følger deg hele tiden mens du driver med ting du ikke kan. Det stop­pet meg litt fra å ha lyst. Men da jeg begynte å se pro­gram­met fikk jeg et bedre inn­blikk i hva det hand­let om. Det så ikke lett ut, men det virket like­vel over­kom­me­lig og spen­nende, sier Ibrahim.

Kampen om «Sommerhytta»

Vi møter ekte­pa­ret hjemme i lei­lig­he­ten deres på Ref­stad i Oslo. Hit flyt­tet de for tre år siden, og bort­sett fra at de har malt, mon­tert møbler og satt opp gips­pla­ter på kjøk­ke­net, hadde de ingen erfa­rin­gen med snek­ring og oppus­sing før de i fjor sommer bega seg ut på 10 uker med knall­hard job­bing i kampen om å vinne «Sommerhytta».

<b>SOMMERHYTTA 2022: </b>– Vi sier ifra til hver­andre. Vi er litt sta begge to. Vi har sterke per­son­lig­he­ter og menin­ger, så vi støter på flere situa­sjo­ner hvor vi er uenige. Da blir det litt klinsj. Men vi er veldig glade for at det er sånn, at vi har to sterke og for­skjel­lige menin­ger – for da kommer man fram til den beste løs­nin­gen, sier Ibrahim og Sara.
SOMMERHYTTA 2022: – Vi sier ifra til hver­andre. Vi er litt sta begge to. Vi har sterke per­son­lig­he­ter og menin­ger, så vi støter på flere situa­sjo­ner hvor vi er uenige. Da blir det litt klinsj. Men vi er veldig glade for at det er sånn, at vi har to sterke og for­skjel­lige menin­ger – for da kommer man fram til den beste løs­nin­gen, sier Ibrahim og Sara. Foto: TV 2

– Ibrahim er min super­mann. Det er så klisjé å si, men da vi kom inn på «Sommerhytta» så jeg at han fikset alt – selv om det er ting han aldri hadde gjort før. Staminaen hans impo­nerte meg. Så sliten, men like­vel var han fast bestemt på å full­føre dagen. Han er utro­lig stand­haf­tig og posi­tiv. Det skal mye til for å knekke ham både fysisk og psy­kisk, sier Sara med stolt­het i blik­ket.

Det var på første sko­le­dag til bar­ne­verns­stu­di­ene på Høg­sko­len i Lillehammer i august 2014 at Sara fikk øynene opp for sin nye med­stu­dent.

– Da ser jeg en veldig kjekk fyr helt bakerst i klas­se­rom­met – som var Ibrahim. Jeg så med en gang at jeg ville ha ham, men det fikk ikke han vite. Først og fremst ble vi venner, og var det en god stund. Vi sam­ar­bei­det om sko­le­opp­ga­ver og hang sammen i en liten gjeng. Ting skjedde bare veldig natur­lig. Det var en gli­dende over­gang fra venn­skap til at det ble noe mer mellom oss, for­tel­ler Sara.

Les også: Lise og Lars fra «Sommerhytta»: – Fryktet varige muskelskader

Giftet seg i 2019

Både Ibrahim og Sara er prak­ti­se­rende mus­li­mer. Hun er halvt tuni­sisk og hans for­eldre er født i Marokko.

I deres kultur er det ikke vanlig at man intro­du­se­rer kjæ­res­ten til hver­and­res fami­lier før man er enige om å for­plikte seg til hver­andre livet ut, og «Sommerhytta»-paret ventet derfor med å invol­vere de to fami­liene til det var klart at de ville gifte seg.

<b>NY ERFA­RING:</b> – Det var ikke før jeg ble voksen at jeg forsto kon­sep­tet hytte og hvor­dan hyt­te­li­vet kan være. Tid­li­gere skjønte jeg ikke hvor­for folk reiste ut i skogen og bodde der i tre dager for så å komme til­bake igjen. Jeg bare skjønte det ikke. Men nå skjøn­ner jeg det veldig godt, sier Ibrahim.
NY ERFA­RING: – Det var ikke før jeg ble voksen at jeg forsto kon­sep­tet hytte og hvor­dan hyt­te­li­vet kan være. Tid­li­gere skjønte jeg ikke hvor­for folk reiste ut i skogen og bodde der i tre dager for så å komme til­bake igjen. Jeg bare skjønte det ikke. Men nå skjøn­ner jeg det veldig godt, sier Ibrahim. Foto: Svein Brimi

– Det er ikke typisk norsk, for ofte vil man jo gjerne at fami­li­en skal hilse på ved­kom­mende før man har tatt en avgjø­relse. Men for oss var det sånn at avgjø­rel­sen om at vi skulle gifte oss måtte bli tatt før det var aktu­elt å intro­du­sere den andre for sin fami­lie, sier de, og for­tel­ler at gif­ter­må­let ble mot­tatt med stor begeist­ring av deres nære og kjære.

Etter fem måne­ders plan­leg­ging, ga Sara og Ibrahim hver­andre sine ja – to ganger – under et stor­stilt bryl­lup i Oslo i sep­tem­ber 2019.

– Vi hadde rundt 300 gjes­ter og en full­pak­ket dag hvor vi blan­det kul­tu­rene. Vi hadde det tra­di­sjo­nelt norske, der vi ble viet bor­ger­lig ute på Lin­de­rud gård av en vigs­ler. Senere på dagen ble vi viet igjen av en imam – som er den islamske pres­ten. Så vi giftet oss bor­ger­lig og islamsk på samme dag, smiler Sara.

– Det er oss i et nøt­te­skall å trykke masse inn på en og samme dag, legger Ibrahim til med et smil.

Les også: (+) – Han var drømmeprinsen, men så skjønte jeg hva svigermor drev med

<b>KJOLE­KRISE:</b> I forbin­delse med at bru­de­bil­dene ble tatt klarte Ibrahim å tråkke på bru­de­kjo­len til Sara slik at den revnet. Sara tok det med fat­ning, og hel­dig­vis hadde hun et annet antrekk å bytte til senere på dagen.
KJOLE­KRISE: I forbin­delse med at bru­de­bil­dene ble tatt klarte Ibrahim å tråkke på bru­de­kjo­len til Sara slik at den revnet. Sara tok det med fat­ning, og hel­dig­vis hadde hun et annet antrekk å bytte til senere på dagen. Foto: Privat

Revnet brudekjolen

I marok­kansk og tuni­sisk kultur er det vanlig at et bryl­lup strek­ker seg over tre dager, men det var ikke aktu­elt for «Sommerhytta»-paret.

– Det var fordi jeg ikke ville ha to bryl­lups­da­toer. Jeg hadde ikke lyst til at vi skulle gifte oss i islam den ene dagen og bor­ger­lig den andre. Jeg ville ha samme bryl­lups­dato, så bryl­lu­pet var en lang og veldig slit­som dag, ler Sara.

Til den islamske viel­ses-sere­mo­nien bar paret tra­di­sjo­nelle marok­kanske antrekk. Sara reiste to ganger til Ams­ter­dam for å finne rett kaftan å gifte seg i, og så ut som en ara­bisk prin­sesse. Tid­li­gere på dagen giftet hun seg i en tra­di­sjo­nell hvit bru­de­kjole. Men da paret skulle ta bru­de­bil­dene inn­traff en aldri så liten kjole­krise.

– Det var ille! Jeg satt på en huske og hadde bru­de­kjo­len langt bak, og så pres­te­rer Ibrahim å tråkke på kjolen idet han dytter meg framover på huska. Så jeg kjen­ner at det stram­mer og hører at det spjæ­rer. Så snur jeg meg og ser ned, og der er det et stort hull i bru­de­kjo­len. Så Ibrahim tråk­ket i styk­ker bru­de­kjo­len min på bryl­lups­da­gen. Over­ras­kende nok, så gikk det fint. Jeg trodde at jeg skulle gråte over det, men jeg taklet det ganske bra, ler Sara.

Les også: Kristin og Magnus krangler så busta fyker på tv: – Det er en grunn til at vi fortsatt er gift og fortsatt vil være gift

<b>BRYL­LUPS­AN­TREKK NUMMER TO:</b> Etter den bor­ger­lige viel­sen byttet bru­de­pa­ret antrekk og bar disse tra­di­sjo­nelle marok­kanske drak­tene under den islamske viel­ses­sere­mo­nien. – Det var en full­pak­ket dag, for­tel­ler Sara og Ibrahim.
BRYL­LUPS­AN­TREKK NUMMER TO: Etter den bor­ger­lige viel­sen byttet bru­de­pa­ret antrekk og bar disse tra­di­sjo­nelle marok­kanske drak­tene under den islamske viel­ses­sere­mo­nien. – Det var en full­pak­ket dag, for­tel­ler Sara og Ibrahim. Foto: Privat

Fastet under «Sommerhytta»

Den islamske troen til Sara og Ibrahim gjorde at de fastet i de fire første ukene av «Sommerhytta», etter­som denne inn­spil­lings­peri­oden falt inn under rama­dan. Ekte­pa­ret mener det var kre­vende å jobbe så hardt på tom mage, men at det like­vel gikk over­ras­kende bra.

– Det at vi faster og er åpne om det, tenker vi er natur­lig fordi vi er åpne men­nes­ker. Vi sier ikke at noen andre skal faste, men for­tel­ler bare om oss selv, sier de.

Før «Sommerhytta» ble vist på TV, råd­førte Sara seg med både Ibrahim og en psy­ko­log for å være for­be­redt på at enkelte TV-seere ville reagere nega­tivt på at de er åpne om fas­ting og tro.

– Vi er vant til at mus­li­mer eller men­nes­ker med mino­ri­tets­bak­grunn ofte blir nega­tivt framstilt i medi­ene, og det har ført til en frykt for at noen av TV-seerne skal gi nega­tive kom­men­ta­rer om fas­tin­gen eller bak­grun­nen vår – for det er den erfa­rin­gen vi har fra før. Men til nå har vi bare fått posi­tive til­ba­ke­mel­din­ger, sier Ibrahim.

Les også: Eldan fra «Sommerhytta» om hetsen: – Sårt å høre den type kommentarer

GJØR ALT SAMMEN: – Det er superkoselig å være gift. Vi trives veldig med det. Vi er liksom én. Vi gjør nesten alt sammen. Hvis jeg skal se på en epi­sode fra en serie uten henne, så blir det sånn: «Hæ? Så du på den uten meg?», ler Ibrahim.
GJØR ALT SAMMEN: – Det er superkoselig å være gift. Vi trives veldig med det. Vi er liksom én. Vi gjør nesten alt sammen. Hvis jeg skal se på en epi­sode fra en serie uten henne, så blir det sånn: «Hæ? Så du på den uten meg?», ler Ibrahim. Foto: Svein Brimi

Vil inspirere andre muslimer

Ekte­pa­ret håper at de gjen­nom «Sommerhytta»-del­ta­gel­sen kan være for­bil­der for unge nord­menn som er mus­li­mer eller har mino­ri­tets­bak­grunn.

– Vi vil vise at vi med inn­vand­rer­bak­grunn også kan ha et hyt­te­liv, at det ikke bare er for­be­holdt etnisk norske. Vi mus­li­mer er ikke godt repre­sen­tert på TV i Norge, så vi vil også inspi­rere til det å tørre å bli med på ting, som for eks­em­pel TV-pro­gram­mer, sier Sara.

I «Sommerhytta» kjem­per ekte­­pa­ret om å bli eiere av sitt eget ferie­pa­ra­dis, noe de selv ikke hadde i barn­dom­men. Håpet er at de en gang i frem­ti­den skal kunne til­bringe tid på en hytte sammen med egne barn.

– Å få barn er vår begges stør­ste drøm. Vi håper at det skjer i nærme­ste framtid. Vi har stu­dier som vi holder på med nå. Det er veldig viktig for meg å bli ferdig med det før jeg skal gå rundt og bære på noe barn, men etter det håper vi at det kan komme både ett, to, tre eller fire barn. Det må gjerne komme så mange som har lyst, sier Sara og ler godt.

PS: Finalen i Sommerhytta 2022 går på TV 2 torsdag 23. juni kl 20.00.

Denne saken ble første gang publisert 15/06 2022, og sist oppdatert 16/06 2022.

Les også