«Sommerhytta»

Eldan fra «Sommerhytta» om hetsen: – Sårt å høre den type kommentarer

Lina og Eldan gikk rett fra oppussing på «Sommerhytta» til å pusse opp sitt nye drømmehjem på landet. Selv om de stortrives på bygda, har Eldan fått erfare skyggesidene av det å vokse opp på et lite sted.

<b>KJEMPER OM HYTTE:</b> Eldan og Lina er ett av fire kjærestepar som kjemper om å få hytta de har pusset opp i TV 2s populære realityserie «Sommerhytta».
KJEMPER OM HYTTE: Eldan og Lina er ett av fire kjærestepar som kjemper om å få hytta de har pusset opp i TV 2s populære realityserie «Sommerhytta». Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Vi falt veldig for dette stedet. Det var stillheten, nærheten til naturen, større plass og rett og slett det å få en litt roligere hverdag som gjorde at vi ville bo her, smiler Lina Langerud Heikkilä (31) og Eldan Naftaly Nysveen (33).

«Sommerhytta»-paret flyttet fra en liten leilighet på Ekeberg i Oslo til den gamle prestegården på landlige Gjesåsen i august i fjor – cirka en måned etter at de var ferdig med 10 intense uker under innspillingen av TV 2s oppussings-reality.

– Det har gått i ett kjør helt siden vi fikk vite at vi skulle være med i «Sommerhytta». Først måtte vi rydde ut og male og fikse overflater på leiligheten i Oslo, som vi solgte bare noen dager før TV-innspillingen. Så var det oppussing på «Sommerhytta» i 10 uker, og deretter hjem for å flytte og pusse opp det nye hjemmet vårt her på Gjesåsen, forteller paret.

<b>   SOMMERHYTTA:</b> – Vi hadde god kjemi med alle sammen. Det var ikke noe drama, sier Lina og Eldan om de andre «Sommerhytta»-deltagerne. Her med programleder Guri Solberg.
SOMMERHYTTA: – Vi hadde god kjemi med alle sammen. Det var ikke noe drama, sier Lina og Eldan om de andre «Sommerhytta»-deltagerne. Her med programleder Guri Solberg. Foto: TV 2

Deltakere i «Sommerhytta 2022»

Egentlig ville Lina flytte til et øde sted ved et vann langt inne i Finnskogen, men den idylliske tomta like ved Flisa – med tilhørende låve og uthus – ble et kompromiss ettersom Eldan gjerne ville ha både naboer og relativt kort vei til nærmeste matbutikk. Lina har røtter fra den nærliggende Finnskogen, mens Eldan er oppvokst i Elverum – en 30 minutters kjøretur unna.

«Sommerhytta»-paret stortrives med sitt nye liv på landet, men tidligere i livet har Eldan fått erfare skyggesidene av å bo på et lite sted.

– Jeg hadde en vanskelig oppvekst der jeg fikk slengt kommentarer etter meg fordi jeg er jødisk. Det kjente jeg på. Mobbingen preget meg en stund, men nå ser jeg på mobberne som uvitende. Det er selvfølgelig sårt å høre den type kommentarer, men nå tenker jeg at det egentlig bare er synd på dem, oppsummerer han.

33-åringen er halvt israelsk og halvt norsk. Da han var tre år gammel, døde faren hans, og den israelske moren ga Eldan og søsteren en oppvekst som skilte seg fra hverdagslivet til de andre barna i Elverum.

– Etter at faren min døde var moren min alene her i Norge, og hun kunne nesten ikke snakke norsk. Selv om jeg vokste opp i Norge fikk jeg en typisk israelsk oppvekst. Jeg relaterte meg mer til utlendinger i Elverum, for vår oppvekst lignet mer på hverandres. Nesten alle vennene mine var utlendinger. Det var ikke før jeg møtte Lina at jeg ble introdusert for den typisk norske levemåten og kulturen, forklarer han.

Les også: Sommerhytta: TV-kameraene måtte slutte å filme etter seieren: Fikk fullstendig sammenbrudd

Møttes på byen i Elverum

Paret møtte hverandre ute på byen i Elverum da hun var 18 og han 20, og ble raskt kjærester. Det åpnet en helt ny verden for Eldan.

– Jeg hadde aldri vært på en hytte før jeg møtte Lina, og kunne heller ikke gå så godt på ski. Da jeg var med på familiehytta til Lina for første gang, likte jeg ikke så godt å være der. Jeg var ganske rastløs. Det var mye mygg, og det skjedde liksom ikke noe. Så skjønte jeg at man måtte finne på noe på hytta. Etter hvert likte jeg det, og drømmen om å få egen hytte ble bare større og større, forteller han.

<b>NYTT LIV PÅ LANDET:</b> I august i fjor flyttet Lina og Eldan inn på den gamle prestegården på Gjesåsen ved Flisa etter å ha bodd mange år i Oslo. Her har de stor tomt med låve og uthus, fred og ro. Ekteparet har fortsatt en del oppussingsarbeid igjen, og er glade for erfaringene de tok med seg fra «Sommerhytta».
NYTT LIV PÅ LANDET: I august i fjor flyttet Lina og Eldan inn på den gamle prestegården på Gjesåsen ved Flisa etter å ha bodd mange år i Oslo. Her har de stor tomt med låve og uthus, fred og ro. Ekteparet har fortsatt en del oppussingsarbeid igjen, og er glade for erfaringene de tok med seg fra «Sommerhytta». Foto: Svein Brimi

I «Sommerhytta» kjemper Lina og Eldan mot tre andre par om å oppnå hyttedrømmen. Allerede i uke én ble de tildelt konkurransens første gullhammer etter å ha imponert dommerne med sine snekkerferdigheter og smakfulle sans for interiør. Men de gode resultatene kom ikke uten beinhardt arbeid.

– Jeg var skikkelig stresset gjennom hele «Sommerhytta». Jeg sov nesten ikke i det hele tatt, for jeg lå bare og tenkte på hvordan vi skulle få bestilt og hentet varer – for butikkene var koronastengt på den tiden. Den første uken våknet jeg hver eneste natt og kastet opp fordi jeg var så overveldet av stress. Samtidig lå Eldan under dyna og snorket og sov, sier Lina og ler.

Det er nemlig stor forskjell på hvordan de to forholder seg tidspress og stress.

– Jeg er ikke den som tar initiativ og sier: «Nå skal vi jobbe». Jeg trenger å bli satt i gang, og noen ganger tenker jeg: «Nå maser hun veldig», ler Eldan.

Les også: Sommerhytta-paret: Sjokkert over hetsen etter kommentaren som fikk seere til å se rødt

<b>SLITSOMT:</b> – «Sommerhytta» var mye mer krevende enn jeg hadde sett for meg. Vi er egentlig veldig private, holder oss mye for oss selv og trives godt i eget selskap. Så det å ikke ha noe alenetid i 10 uker, var veldig slitsomt, sier Lina.
SLITSOMT: – «Sommerhytta» var mye mer krevende enn jeg hadde sett for meg. Vi er egentlig veldig private, holder oss mye for oss selv og trives godt i eget selskap. Så det å ikke ha noe alenetid i 10 uker, var veldig slitsomt, sier Lina. Foto: TV 2

Linda og Eldan ble nærmere

Paret forteller at de etter 13 år som kjærester kjenner hverandre så godt at de er vant til å snakke til hverandre i en direkte tone. Likevel frykter Lina at hun skal bli oppfattet som litt vel krass med sin kjære.

– Jeg føler at jeg må stresse for oss begge. Hvis vi for eksempel skal ut og reise, må jeg planlegge og pakke for to. Han dukker bare opp, liksom, og sier: «Hvor er solkremen? Har du pakket med boksershortsene mine?» Jeg har nok lyst til å være mer avslappet enn jeg får rom til å være. Samtidig aksepterer jeg at dynamikken mellom oss er sånn. Hvis jeg skulle irritert meg grenseløst over det hver dag, hadde ikke Eldan vært mannen for meg. Han er vimsa i mitt liv, ler hun.

Lina og Eldan mener de 10 ukene på «Sommerhytta» førte dem enda nærmere hverandre.

– «Sommerhytta» har gjort forholdet vårt sterkere. Vi var veldig trygge på hverandre før dette startet, så det var ikke slik at vi så på oppussingssamarbeidet som en test på om forholdet ville tåle det eller ikke. Men det gikk jo bra uansett, smiler de.

Etter 13 år som kjærester, valgte Lina og Eldan å gifte seg – den 1. april – bare fire dager før Her og Nå er på besøk.

– Vi giftet oss nettopp, men selve bryllupsfesten blir til sommeren. Dagen var veldig stille og rolig. Det var bare oss, ordføreren og et par vitner på Rådhuset – og så kom mødrene vårene en tur på kaffe og kaker etterpå. Så spiste vi en god middag. Familie og venner vet om at vi giftet oss, men vi ville ha en helt rolig dag bare for å kunne gifte oss. Så tar vi igjen festen, og i august planlegger vi en bryllupsreise, smiler de.

Les også: (+) Jeg trodde jeg fortjente å bli hånet av mannen min

Ønsker seg barn

Hva tenker dere om å få barn?

– Det har ikke vært aktuelt for oss ennå. Vi har skjøvet det langt frem i tid, og fortsatt prøver jeg å skyve det noen år til. Men nå er det sånn at vi har bestemt oss for at vi skal prøve å få barn etter hvert. Å flytte hit hvor det er mer plass, er ett steg nærmere det å få barn, men vi hadde flyttet hit uansett, smiler Lina.

<b>FAMILIENS HJERTEKNUSER:</b> Lina og Eldan ønsker å få barn en gang i fremtiden, men foreløpig er det den seks år gamle hunden Romeo som får all oppmerksomheten hjemme hos ekteparet.
FAMILIENS HJERTEKNUSER: Lina og Eldan ønsker å få barn en gang i fremtiden, men foreløpig er det den seks år gamle hunden Romeo som får all oppmerksomheten hjemme hos ekteparet. Foto: Svein Brimi

Det nye drømmehuset har også mer enn nok plass til de tre andre parene som kjempet side om side med Lina og Eldan i «Sommerhytta», dersom de skulle ønske å komme på besøk til den gamle prestegården. For selv om de er konkurrenter i TV 2-programmet, har de utviklet nære vennskap med de andre deltagerparene.

– Stemningen mellom oss har vært veldig god, og det er den fortsatt. Det var ordentlig hyggelig å være der med dem. Vi er veldig glade for at det var en så koselig gjeng. Vi klikka med én gang, og det håper vi blir gjenspeilet på TV. Vi hadde god kjemi med alle sammen. Det var ikke noe drama, og vi har god kontakt i dag – nesten daglig – og har bevart det gode vennskapet, smiler det nygifte «Sommerhytta»-paret til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 13/05 2022, og sist oppdatert 13/05 2022.

Les også