måtte avbryte TV-innspillingen

«Sommerhytta»-Daria: – Fikk meg en skikkelig knekk

Etter intense uker med knallhard jobbing på «Sommerhytta», sa kroppen stopp. Likevel synes Daria Klovholt og Marius Holst at TV 2-konkurransen er noe av det gøyeste de har opplevd i livet.

<b>DARIA OG MARIUS:</b> Daria og Marius slapper av i sofaen hjemme på Ensjø i Oslo – i sterk kontrast til hardkjøret de opplevde da de kjempet om seier i TV 2-programmet «Sommerhytta».
DARIA OG MARIUS: Daria og Marius slapper av i sofaen hjemme på Ensjø i Oslo – i sterk kontrast til hardkjøret de opplevde da de kjempet om seier i TV 2-programmet «Sommerhytta». Foto: Svein Brimi
Publisert

Et par hjemmesnekrede stoler i hvitt treverk står utenfor inngangsdøra i det moderne nybygget på Ensjø i Oslo.

Marius Holst (27) bygget stolene som en forberedelse til det krevende oppussingsarbeidet i TV 2-programmet «Sommerhytta», og innenfor dørene i leiligheten henger det kunst på veggene signert samboeren Daria Klovholt (26).

– Dette bildet malte jeg i går, smiler Daria, og peker på et rosa bilde i stuen med teksten «Ja vel» – et typisk sørlandsuttrykk fra Marius´ hjemby Kristiansand.

Bortreist i lange perioder

Når Her og Nå er på besøk er Marius kun en liten snarvisitt innom hjemmet. 27-åringen jobber til daglig som prosessingeniør på ulike prosjekter rundt om i landet, og denne våren jobber han nesten to måneder sammenhengende på et industrifelt utenfor Porsgrunn.

– Jeg jobber og bor borte halve året, men for oss funker det fint. Vi får tid til å savne hverandre når vi ikke er sammen. Hver gang jeg kommer hjem, får vi liksom startet litt på nytt igjen, smiler han.

<b>KJØPTE SAMMEN:</b> Marius og Daria matchet på Tinder i 2019. Ni måneder senere kjøpte de denne leiligheten sammen på Ensjø i Oslo.
KJØPTE SAMMEN: Marius og Daria matchet på Tinder i 2019. Ni måneder senere kjøpte de denne leiligheten sammen på Ensjø i Oslo. Foto: Svein Brimi

Daria er i innspurten av det siste året som markedsføringsstudent, og når kjæresten bor borte, får hun ekstra god tid til bacheloroppgaven og eksamensforberedelser.

– Sånn sett er det en fordel at vi har et avstandsforhold akkurat nå. Jeg har hele tiden visst at det ville bli sånn på grunn av jobben hans. Det var ikke noe sjokk og har ikke vært noe problem. Jeg er veldig glad i å være alene, så det gjør meg ingenting, understreker hun.

Under den 10 uker lange innspilling av «Sommerhytta» i fjor, fikk Marius og Daria derimot tilbringe mye tid sammen. De har vært kjærester siden sensommeren 2019, og det relativt ferske paret fikk for alvor testet hvordan de fungerer sammen i stressende situasjoner i TV 2s intense oppussings-reality.

Les også: Sommerhytta vinner: TV-kameraene måtte slutte å filme etter seieren: Fikk fullstendig sammenbrudd

Kranglet på «Sommerhytta»

– Det ble ingen heftige krangler mellom oss, men man kan se tydelig på oss at det er mye vi ikke er enige om. Det er ikke sånn at vi hater hverandre i de situasjonene, men akkurat da har vi ikke så mye til overs for hverandre. Vi slenger dritt til hverandre og blir sure. Da måtte vi ta en prat og forklare hverandre hvorfor det ble som det ble. Vi ble enda bedre kjent med hverandre på «Sommerhytta» og kom absolutt styrket ut av det, forklarer paret.

<b>            SOMMERHYTTA 2022:</b> I år er det kun unge kjærestepar med i TV 2-programmet «Sommerhytta», og alle deltagerne ble gode venner under innspillingen. Her med programleder Guri Solberg.
SOMMERHYTTA 2022: I år er det kun unge kjærestepar med i TV 2-programmet «Sommerhytta», og alle deltagerne ble gode venner under innspillingen. Her med programleder Guri Solberg. Foto: TV 2

På det meste jobbet de opp mot 20 timer i døgnet med å sette hytta i stand, og Daria hadde i tillegg studier hun ikke kunne forsømme. Etter at hun innvilget seg to dagers pause fra oppussingen for å avlegge eksamen, sa kroppen stopp.

– Jeg fikk meg en skikkelig knekk. Da jeg var hjemme etter å ha tatt eksamen, var det som om jeg ble akutt utbrent. Kroppen sa tydelig ifra. Jeg sto opp klokka seks for å kjøre tilbake på «Sommerhytta», men det funket ikke i det hele tatt. Jeg besvimte av utmattelse og var helt fra meg, forteller Daria, som måtte ta en midlertidig pause fra TV-innspillingen før hun kom seg til hektene.

Daria er vant til å drive kroppen langt. I en periode på tre år drev hun med fitness – noe som innebærer å leve under et strengt trenings- og kostholdsregime.

– Jeg er ikke egentlig en konkurranseperson, så jeg gjorde det mest for egen del for å se hvor mye jeg kunne klare å presse meg selv. Det var lærerikt å erfare hva jeg faktisk kunne klare å få til med viljestyrke og hvordan det ga mestringsfølelse. Det er ganske ekstremt å holde på sånn i lang tid. Jeg syntes det var veldig gøy, selv om det også kan være en usunn sport å drive med, forteller hun.

Les også: (+) En dag gikk det opp for meg: Jeg elsker min mann mest når han er borte

<b>LITT UENIGE:</b> Paret samarbeidet godt da hytta skulle bygges, men det er ikke fritt for at de var uenige underveis.
LITT UENIGE: Paret samarbeidet godt da hytta skulle bygges, men det er ikke fritt for at de var uenige underveis. Foto: TV 2

Jobber som influenser

For mange er 26-åringen en velkjent influenser, og i sosiale medier har hennes mange tusen følgere fått ta del i hennes fitness-reise. Men da hun ga seg med sporten og koronapandemien sørget for at alle treningssentre ble stengt ned, oppsto det svært usunne tankemønstre.

<b>            FITNESS:</b> – Fitness krevde knallharde prioriteringer. Du kan ikke falle for andre fristelser, men må faktisk spise den bestemte maten og trene så og så mye, forklarer Daria, som drev med sporten i tre år.
FITNESS: – Fitness krevde knallharde prioriteringer. Du kan ikke falle for andre fristelser, men må faktisk spise den bestemte maten og trene så og så mye, forklarer Daria, som drev med sporten i tre år. Foto: Privat

– Da jeg var ferdig med fitness, la jeg ut et bilde av at jeg spiste pizza. Så var det en som kommenterte: «Åh ja, er du ikke på diett lenger?». Det var en person som hadde vært veldig giret over alt jeg hadde delt i sosiale medier, men så fort jeg viste at jeg spiste pizza var jeg ikke interessant lenger. Det fikk meg til å tenke at jeg ikke var verdt like mye lenger, forklarer hun.

Daria mener at isolasjonstiden under pandemien forsterket de usunne tankene slik at hun etter hvert utviklet en spiseforstyrrelse.

– Jeg tror det ble lett å trekke slutningen om at det var treningsregimet og utseendet mitt som ga meg verdi. I dag vet jeg at det ikke er sånn, men sånn føltes det da. Jeg har absolutt hatt mye dårlig samvittighet rundt mat. Det har tatt lang tid for meg å klare å spise ost for eksempel, for jeg har forbundet det med noe jeg ikke må gjøre. Heldigvis har det gått fint. Jeg fikk hjelp og har også klart å snu tankemønstrene på egen hånd, sier hun.

«Sommerhytta»-deltageren er opptatt av å bruke plattformen på sosiale medier til også å vise negative aspekter rundt trening og kroppspress.

Les også: 19. august var dagen Knut og Kjartan hadde lengtet etter i mange år. Ingenting kunne forberedt dem på det som skulle skje

Åpen om spiseforstyrrelsene

– For meg hjelper det å være åpen om spiseforstyrrelsene. Jeg taper ingenting på å være sårbar, for alle mennesker er det på et eller annet vis. Om flere hadde turt å prate høyere om spiseforstyrrelser, tror jeg vi hadde vært lenger fremme med å forstå det. Det er ikke bare gøy å vise at jeg synes noe så enkelt som mat er vanskelig, eller at jeg ikke klarer å akseptere kroppen for det den er, men sånn er det – og det er dessverre mange andre som har det på samme måte, poengterer 26-åringen.

<b>GLAD I TRENING:</b> Både Daria og Marius er svært opptatt av trening. Han spiller på det norske rugbylandslaget mens Daria trener styrke opptil seks dager i uka.
GLAD I TRENING: Både Daria og Marius er svært opptatt av trening. Han spiller på det norske rugbylandslaget mens Daria trener styrke opptil seks dager i uka. Foto: Svein Brimi

Trening er fremdeles viktig for Daria – en lidenskap hun deler med kjæresten. Marius spiller på det norske rugbylandslaget, og er også historisk som den første nordmannen som har konkurrert i idretten i engelsk liga. Men når det kommer til konkurranseinstinkt, er kjæresteparet langt fra like.

– Min store utfordring på «Sommerhytta» var at jeg måtte jobbe veldig mye med å få opp Darias konkurranseinstinkt. Jeg er et konkurransemenneske, jeg elsker å vinne og vi var jo et lag – så jeg måtte ha med henne på å vinne. Hun ble mye bedre. Jeg tror hun trengte litt motgang av og til, det bidro til få henne mer konkurranselysten, smiler Marius.

Om det blir Daria og Marius som går helt til topps og blir eiere av en ny hytte gjenstår å se, men til tross for det utmattende arbeidet føler paret at «Sommerhytta»-opplevelsen var en seier i seg selv.

– Vi har nesten glemt hvor slitne vi var, for vi hadde det så gøy. Dette hadde vi lett gjort det igjen – uten å nøle. Vi elsket produksjonen og alle de andre deltagerne var fantastiske. Det var virkelig et minne for livet, smiler Marius og Daria.

Denne saken ble første gang publisert 19/05 2022.

Les også