«Sommerhytta»

Lise og Lars fra «Sommerhytta»: – Fryktet varige muskelskader

Lise Sakariassen og Lars Jørgensen var innstilt på 10 uker med hardt arbeid, men «Sommerhytta»-deltagelsen ble likevel mye tøffere enn kjæresteparet hadde forestilt seg.

<b>LISE OG LARS:</b> Paret kjøpte leiligheten på St. Hanshaugen i Oslo i 2019. Her stortrives de. – Det var veldig godt å kunne kjøpe leilighet. Vi har bodd så mange steder. Som student flytter du hele tiden. Her kunne vi gjøre hjemmet til vårt eget, smiler Lise og Lars.
LISE OG LARS: Paret kjøpte leiligheten på St. Hanshaugen i Oslo i 2019. Her stortrives de. – Det var veldig godt å kunne kjøpe leilighet. Vi har bodd så mange steder. Som student flytter du hele tiden. Her kunne vi gjøre hjemmet til vårt eget, smiler Lise og Lars. Foto: Svein Brimi
Publisert

Med en gang man kommer innenfor dørene i den 39 kvadratmeter store leiligheten på St Hanshaugen i Oslo, er det lett å se at den tilhører et par som har sansen for design og interiør.

«Sommerhytta»-deltagerne Lise Sakariassen (28) og Lars Jørgensen (29) har utnyttet plassen med smarte, hjemmesnekrede løsninger – og innredningen består av både nye og gjenbrukte skatter.

– Her i borettslaget blir det en gang i året satt ut en container hvor beboerne kan kaste forskjellige ting. Da er det sånn at Lise plukker like mye fra containeren som vi kaster, så vi går sånn cirka i null. Jeg prøver hele tiden å rydde i boden, men så fyller hun på med nye ting som har potensial. Men hun finner mye fint, da, ler Lars.

<b>   SOMMERHYTTA:</b> Lise har i årevis drømt om å være med i TV 2-programmet «Sommerhytta». – Det var veldig gøy å få beskjed om at vi skulle være med i programmet. Da var jeg helt i ekstase, smiler hun.
SOMMERHYTTA: Lise har i årevis drømt om å være med i TV 2-programmet «Sommerhytta». – Det var veldig gøy å få beskjed om at vi skulle være med i programmet. Da var jeg helt i ekstase, smiler hun. Foto: TV 2

Deltakere i «Sommerhytta»

Etter det intense oppussingsarbeidet under «Sommerhytta»-innspillingen, fortsatte kjæresteparet å oppgradere leiligheten da de kom hjem. Da Her og Nå er på besøk, skal et skap på soverommet bygges om. Arbeidsantrekket er derfor på.

– Denne snekkerbuksen fant jeg i en bruktbutikk for mange år siden. Da sa jeg at: «Denne skal jeg bruke på Sommerhytta». Mamma skjønte nok ikke helt hva jeg snakket om, men det ble som jeg sa – for jeg sydde den inn og brukte den på «Sommerhytta». Jeg har gått og sagt til folk i årevis at jeg vil være med i programmet, så det var virkelig en drøm som gikk i oppfyllelse å faktisk bli valgt ut blant så mange søkere, smiler Lise.

Det kreative parets evne til å tenke litt utenfor boksen har imponert dommerne i «Sommerhytta», men de gode resultatene kom ikke uten beinhardt arbeid i løpet av de ti ukene TV-innspillingen varte.

HARDKJØR: Lars og Line fikk det tøft under innspillingen av «Sommerhytta».
HARDKJØR: Lars og Line fikk det tøft under innspillingen av «Sommerhytta». Foto: TV 2

– Jeg prøvde å forberede meg mentalt på at dette blir det tøffeste jeg noen gang har vært gjennom. Likevel var det mye tøffere enn vi hadde trodd. Jeg ble så sliten at jeg har lyst til å fortelle alle om det, sånn at de virkelig skal forstå hvor slitsomt det var. Jeg husker at jeg hadde veldig vondt i hendene da vi var ferdige med alle de 10 ukene. Til og med to uker etterpå kjente jeg det skikkelig. «Blir det noen gang bra?», tenkte jeg, forteller Lise.

Kjæresteparet dro rett hjem og slappet av i lang tid etter «Sommerhytta».

– Lise var redd hun hadde varige muskelskader. Selv trodde jeg at jeg var i mye bedre form enn jeg var. Jeg har aldri vært så sliten som jeg var under «Sommerhytta», medgir Lars.

Les også: «Sommerhytta»-Daria: – Fikk meg en skikkelig knekk

<b>STUDIEVENNER:</b> Lise og Lars startet som studievenner før de ble kjærester og har også jobbet som kolleger i samme firma i flere år.
STUDIEVENNER: Lise og Lars startet som studievenner før de ble kjærester og har også jobbet som kolleger i samme firma i flere år. Foto: Svein Brimi

Kjærester i fem år

Lise og Lars har vært kjærester i snart fem år. De ble først kjent da de studerte i Stavanger, men det var under masterutdannelsen i Ålborg i Danmark at vennskapet utviklet seg til noe mer.

– Vi hadde kjent hverandre lenge og ble ekstra gode venner da vi flyttet til Danmark. Da gikk det veldig fort fra vi bestemte oss for å være kjærester til at vi ville bo sammen, sier Lars.

Paret flyttet etter hvert til København før de senere bosatte seg i Oslo. Etter å ha vært studiekamerater i flere år, startet byplanleggerne en ny hverdag som arbeidskolleger i samme firma. At de tilbrakte alle døgnets timer sammen inne på «Sommerhytta», var de godt vant til.

– Folk er sjokkert over at vi fortsatt trives i hverandres selskap, så mye som vi er sammen. Vi har vært veldig mye med hverandre, bor sammen, har de samme vennene og gjør det meste på fritiden sammen, sier Lise.

Nå har Lars derimot byttet jobb.

– Det blir fint å savne hverandre. Nå har vi studert, jobbet, bodd sammen og deltatt i «Sommerhytta», så vi har sikkert godt av å være litt fra hverandre også, mener Lars.

Les også: (+) Ekskona mener at hun har rett til å overta hytta. Prøver hun å lure meg?

<b>            GOD MATCH:</b> – Det er viktig at vi har felles interesser, men det er også en fordel at vi egentlig er ganske ulike som personer. Lars er mye mer rolig, og jeg er mer på farten hele tiden. Lars roer meg litt ned, for det trenger jeg. Og han liker at jeg drar ham med på ting. Det blir en god balanse, sier Lise.
GOD MATCH: – Det er viktig at vi har felles interesser, men det er også en fordel at vi egentlig er ganske ulike som personer. Lars er mye mer rolig, og jeg er mer på farten hele tiden. Lars roer meg litt ned, for det trenger jeg. Og han liker at jeg drar ham med på ting. Det blir en god balanse, sier Lise. Foto: Svein Brimi

Lise er mest eventyrlysten

I TV 2-programmet er det tydelig å se at planlegging er noe kjæresteparet er gode på, men når det kommer til eget liv har de ingen konkrete planer med strategier og tidsfrister.

– Vi har bestemt oss for å kjøpe et oppussingsobjekt, for vi drømmer om å eie noe større. Men vi greier ikke å sette mål om at det må skje innen et konkret år. Vi tenker ett til tre år fremover og hva som er sannsynlig at vi finner på rundt da. Vi har også lyst på barn en gang, men ikke planlagt når. Men jeg tror nok det blir noen år til. Ikke rundt neste sving, smiler de.

<b>BITT AV BASILLEN:</b> – Vi greier ikke sitte stille så lenge, så når vi hadde fått tilbake litt krefter igjen etter «Sommerhytta» så startet vi med noen nye prosjekter her hjemme, smiler Lise og Lars.
BITT AV BASILLEN: – Vi greier ikke sitte stille så lenge, så når vi hadde fått tilbake litt krefter igjen etter «Sommerhytta» så startet vi med noen nye prosjekter her hjemme, smiler Lise og Lars. Foto: Svein Brimi

Ifølge paret er Lise den mest eventyrlystne av de to, mens Lars er den mer sindige og rolige som blir dratt med på ting av kjæresten.

– Da vi ble sammen, sa jeg tidlig: «Selv om vi får barn vil jeg bo i utlandet og fortsette å gjøre mye forskjellig i livet». Det var kriteriet for at vi skulle bli kjærester, ler Lise.

Akkurat som da Lars ble med på Lises mangeårige «Sommerhytta»-drøm, er han innstilt på flere sprelske innfall i årene som kommer.

– Jeg forventer nok at Lise ikke sitter rolig i Oslo hele livet, nei. Hun har lyst på noen eventyr rundt omkring. Det trenger jo ikke være så lenge, men at vi kanskje bor et halvt år et sted i utlandet. Det er lenge nok for meg i alle fall, sier Lars med et stort smil.

Denne saken ble første gang publisert 02/06 2022.

Les også