TIDENES TIDLIGSTE EXIT:

Sønnen (5) skjønte ingenting da «Pølsa» kom hjem fra Mesternes Mester etter én dag

– Det føltes 100 prosent meningsløst. Jeg så ikke poenget, sier Øystein «Pølsa» Pettersen om den uheldige exiten fra Mesternes Mester.

<b>HISTORIENS KORTESTE: </b>Øystein Pettersen rakk ikke engang å konkurrere før en skade slo ham ut i første program av NRK-suksessen «Mesternes mester». Skiesset måtte dermed skjule for omverden at han allerede var ute av «Mesternes mester».
HISTORIENS KORTESTE: Øystein Pettersen rakk ikke engang å konkurrere før en skade slo ham ut i første program av NRK-suksessen «Mesternes mester». Skiesset måtte dermed skjule for omverden at han allerede var ute av «Mesternes mester». Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Allerede før første konkurranse fikk «Mesternes mester»-eventyret en brå slutt for skiløperen Øystein Pettersen (37). Tidlig i første program pådro han seg nemlig en skade i leggen, og dermed var han ute av den populære NRK-serien.

– Der og da føles det som en skikkelig knyttneve i trynet – fordi ting ikke blir sånn som man ser for seg. Når det skjer, får egoet og forfengeligheten seg en skikkelig prøve. Ingen liker å se dårlig ut. Det handler også om frykten for å mislykkes, for ingen liker å ryke ut først. Alle som har sett dette programmet, inkludert meg selv, har tenkt: «Det er kjedelig å ryke ut først». Det handler kun om at man ikke har lyst til å se dårlig ut, medgir «Pølsa».

Les også: Superstjernene forteller om sitt helt unike vennskap

Guttungen skjønte ingenting

Årets sesong ble spilt inn i Arendal, og de utslåtte deltagerne måtte oppholde seg på et hemmelig sted for at ingen skulle avsløre at de hadde røket ut.

Øysteins sjokk-tidlige exit gjorde at produksjonen gjorde et unntak fra regelen.

– Jeg røk ut før noen har røket ut noen gang. Det er ingen som hadde tenkt at noen skulle ryke ut så tidlig. Derfor fikk jeg faktisk muligheten til å kjøre hjem. Da var jeg hjemme og holdt meg usynlig, uten at naboene eller noen visste det. Hvis vi hadde besøk, var jeg nede i kjelleren, sier tobarnsfaren som er bosatt i Lillehammer.

<b>STERK GJENG:</b> I årets «Mesternes mester» deltar foruten Øystein Aksel Lund Svindal, Cecilie Leganger, Johann Olav Koss, Linda Medalen, Håvard Tvedten, Anne Margrethe Hausken Nordberg, Magnus Midtbø, Synnøve Solemdal og Genette Våge.
STERK GJENG: I årets «Mesternes mester» deltar foruten Øystein Aksel Lund Svindal, Cecilie Leganger, Johann Olav Koss, Linda Medalen, Håvard Tvedten, Anne Margrethe Hausken Nordberg, Magnus Midtbø, Synnøve Solemdal og Genette Våge. Foto: NRK

– Guttungen på fem lurte på om «Mesternes mester» allerede var over. Så svarte jeg nei. Da lurte han på om jeg tapte. «Ja», svarte jeg. «Men er det over nå, da», spurte han. «Nei, det er ingen som har tapt ennå», sa jeg. Han hadde litt vanskeligheter med å skjønne det. Familien synes også at det var kjedelig, forteller han.

Les også: Maria Mena i stort intervju: – Jeg er ikke dum, det vet alle som kjenner meg. Likevel lot jeg det skje

<b>MYE HVILE:</b> Etter at han røk ut av «Mesternes mester», måtte Øystein oppholde seg på en hemmelig adresse på Sørlandet for at ingen skulle vite hvem som var igjen i konkurransen.
MYE HVILE: Etter at han røk ut av «Mesternes mester», måtte Øystein oppholde seg på en hemmelig adresse på Sørlandet for at ingen skulle vite hvem som var igjen i konkurransen.
<b>RACER PÅ SKI:</b> Øystein har i mange år imponert i skisporet. Først som sprinter, deretter i langløp. I dag jobber han med å motivere mennesker innenfor næringslivet til å nå sine mål.
RACER PÅ SKI: Øystein har i mange år imponert i skisporet. Først som sprinter, deretter i langløp. I dag jobber han med å motivere mennesker innenfor næringslivet til å nå sine mål.

Meningsløst

Etter å ha vært hjemme en kort stund, måtte den tidligere skiløperen returnere til Sørlandet for å bo i huset for de utslåtte deltagerne.

<b>GULLGUTTER:</b> Sammen med Petter Northug gikk Øystein til topps i sprintstafetten under OL i Vancouver i Canada i 2010.
GULLGUTTER: Sammen med Petter Northug gikk Øystein til topps i sprintstafetten under OL i Vancouver i Canada i 2010. Foto: NTB

– Jeg måtte reise ned til Arendal før nestemann røk ut. Det føltes 100 prosent meningsløst. Jeg så ikke poenget. Men på veien nedover fikk jeg jobbet med meg selv. Jeg tenkte at: «Nå er omstendighetene sånn. Hvordan kan du bruke denne tida best mulig for å få litt utbytte?». Da bestemte jeg meg for at jeg skulle være nysgjerrig, forteller Øystein som i dag jobber med å motivere mennesker innenfor næringslivet.

Les også: Vant Farmen: Per Gunvald vil beholde vinnerhytta, men det er ett problem

– Jeg valgte å akseptere tingenes tilstand, og så bruke omgivelsene til å se hvilke muligheter som finnes – og gripe de mulighetene som er der istedenfor å være en konsekvens av omgivelsene. At alt er så trist og «det er synd på meg». Jeg så heller hva jeg kunne bruke tida på, for å gjøre de dagene jeg hadde her best mulig. Jeg hadde dager som virkelig var fylt med mening, og det handler om at jeg klarte å snu situasjonen, smiler Øystein.

Denne saken ble første gang publisert 11/01 2021, og sist oppdatert 11/01 2021.

Les også