«Forræder»-aktuelle Oskar Westerlin

– Det kommer folk på nettene

«Forræder»-aktuelle Oskar Westerlin har gjort karriere på sosiale medier med påfølgende kjendis-status. Det har igjen gått ut over nattesøvnen.

<b>OSKAR WESTERLIN:</b>
Tiktokeren Oskar Westerlin deltar denne høsten i sin første konkurransedrevne reality, «Forræder». Det ble en langt mer intens opplevelse enn han først hadde sett for seg.
OSKAR WESTERLIN: Tiktokeren Oskar Westerlin deltar denne høsten i sin første konkurransedrevne reality, «Forræder». Det ble en langt mer intens opplevelse enn han først hadde sett for seg. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

«Forræder»-deltageren Oskar Westerlin (25) er en av Norges mest kjente og populære på Snapchat og TikTok, men i TV-sammenheng har publikum ikke sett så mye til ham.

– Jeg er ikke så glad i «Farmen» og er ikke interessert i å bo på en gård i seks uker. Så har jeg vært i Forsvaret, men er ikke giret på å gå inn i «Kompani Lauritzen».

– Men i «Forræder» går du inn, er sosial, prater med og blir kjent med folk. Det trives jeg også med i det daglige. Så er det litt gøy å kunne se tilbake og ha gjort litt andre ting enn sosiale medier også, forteller han til Her og Nå.

Deltar i «Forræder»

Han innrømmer fort at han gikk inn i konseptet med en naivitet og tanke om at oppholdet kom til å bli en hyggelig ferie. Men det var hverken paraplydrinker eller lave skuldre å spore i majestetiske Villa Midtåsen i Sandefjord der «Forræder» spilles inn.

– Det hele ble en ekstremversjon av hverdagen vi lever. Alle smålyver hele tiden og har gjerne skjulte agendaer. Dette var et eksempel på hvor galt det kan være. Jeg kunne ikke stole på noe av det som ble sagt og tvilte hele tiden på meg selv.

<b>BLE OVERTALT:</b> Oskar ble kjent med «Forræder»-programlederen Mads Hansen da de jobbet sammen i «Spårtsklubben». Det er sistnevntes overtalelsesevner som førte til Tiktokerens deltagelse i TV 2-programmet.
BLE OVERTALT: Oskar ble kjent med «Forræder»-programlederen Mads Hansen da de jobbet sammen i «Spårtsklubben». Det er sistnevntes overtalelsesevner som førte til Tiktokerens deltagelse i TV 2-programmet. Foto: Svein Brimi

– Jeg ble veldig oppslukt og sugd inn i den bobla, men samtidig måtte jeg ikke oppsøke hverken psykolog eller psykiater. Jeg ble ikke følelsesmessig preget og stresset, men revet med i den forstand at jeg ville vinne og få frem sannheten, forklarer influenseren.

Les også: Eva B. Ragde om den tunge tiden: – Tok mange år før jeg kom meg igjen

Trusler i innboksen

Oscar lever godt av å dele sin hverdag på blant annet Instagram, Snapchat, YouTube og TikTok. Men å være så synlig har også bydd på ubehagelige opplevelser.

– Jeg dokumenterer det meste og har vært åpen om hvor jeg bor. Da kommer det folk på nettene og ringer på sånn: «Ding, ding, ding, ding!» Det er ikke så fett. Jeg bør nok holde hvor jeg bor hemmelig fremover, erkjenner 25-åringen, som også opplever å få ubehagelige meldinger.

– Jeg får meldinger av folk som sier de hater meg, eller småtrusler som at de skal banke meg. Men jeg har ennå ikke opplevd en stygg «interaction» ansikt til ansikt. Men jeg er forberedt på at det vil komme en gang.

Om det dukker opp kritikk i media eller i innboksen, velger han å ikke ta det innover seg. Han mener det er en naturlig del av å stikke seg frem.

– Ikke alle vil like det du gjør eller sier. Så sier jeg også en del for å bevisst provosere og skape reaksjoner. Det har blitt en del av jobben som jeg ikke bruker for mye energi på.

Les også: (+) Desta Marie Beeder: – Da vi giftet oss i 2016, var vi kun fem stykker i bryllupet, og alle hadde møtt hverandre gjennom TV 2

<b>PÅ TV: </b>Den populære influenseren dukket først opp på TV 2 da han konkurrerte i programmet «Norges nye megahit» med låten «Harryhandel Halleluja».
PÅ TV: Den populære influenseren dukket først opp på TV 2 da han konkurrerte i programmet «Norges nye megahit» med låten «Harryhandel Halleluja». Foto: TV 2

Lever singellivet

Tidligere i år var han ute i hardt vært da han blant annet ble anklaget for å «promotere fyll til 11-åringer». Selv mener han at det å være et forbilde, også handler om å trå feil.

– Jeg vil fremstå som et godt forbilde, men jeg tror også det innebærer at man kan dumme seg ut. Jeg lever, prøver og feiler – og har et ønske om å etterlate en god påvirkning på verden, forklarer han.

Året som har gått har vært annerledes. I november i fjor gikk han og kjæresten hver til sitt, og for første gang i «voksenlivet» var han singel.

– Jeg har aldri vært en som drikker og stikker mye på byen, men hatt fokus på jobb og gjerne heller slappet av med en serie på kvelden. Men da jeg ble singel, ville jeg teste ut det livet også. Dro på festival for første gang og dro ut på byen. Men jeg innså at det ikke var så veldig gøy å våkne opp i bakrus, for så å jobbe og trene, innrømmer Westerlin, som raskt kom på andre tanker.

<b>HEFTIG: </b>Både Karianne Amlie og Oscar Westerlin har hatt opphetede diskusjoner under årets «Forræder», men under TV 2s høstlansering var det bare smil å spore.
HEFTIG: Både Karianne Amlie og Oscar Westerlin har hatt opphetede diskusjoner under årets «Forræder», men under TV 2s høstlansering var det bare smil å spore. Foto: Svein Brimi

– Jeg trives med lange arbeidsdager og har jeg produktivitet og effektivitet på plass, kjenner jeg på mestring og mening i livet. Så jeg gjorde meg ferdig med det på noen måneder.

Les også: Frode Grodås avslører: – Det er en viktig grunn til at jeg viser meg frem på TV

Tråkket til for Kreftforeningen

Og det han i dag refererer til som en rølpete periode, ble etterfulgt av en vår med fokus på trening. I juni samlet han inn over 200 000 kroner til Kreftforeningen ved å sykle fra Bergen til Oslo.

– Det var en tøff, fysisk ting å komme seg gjennom, men mange syntes det var inspirerende å se hva jeg fikk til. Jeg har mottatt mange fine meldinger i etterkant, og det har vært givende å få. Det er en slik påvirkning jeg ønsker å ha på folk gjennom livet og karrieren.

«Forræder» sendes på TV 2 direkte fredag kl. 20.00.

Denne saken ble første gang publisert 10/11 2023, og sist oppdatert 10/11 2023.

Les også