Nils Harald fra «Norges sprekeste»

Nils Harald (75) har en kropp mange menn kan være misunnelig på

For fem år siden bestemte 75-åringen seg for å komme i sitt livs beste form. – Det var for galt at det bare var ungdommer som skulle vise muskler, smiler Nils Harald Moe.

<b>NILS HARALD MOE:</b> – Hvis jeg kan være til inspirasjon for at andre godt voksne skal trene, så er det definitivt verdt å være med i «Norges sprekeste», sier TV 2s nye realitystjerne.
NILS HARALD MOE: – Hvis jeg kan være til inspirasjon for at andre godt voksne skal trene, så er det definitivt verdt å være med i «Norges sprekeste», sier TV 2s nye realitystjerne. Foto: Jørn Grønlund
Publisert

Den pensjonerte lektoren Nils Harald Moe (75) har skrevet flere bøker om kosthold og trening gjennom et langt liv, men først for fem år siden bestemte tromsøværingen seg for å komme i sitt livs beste form.

– Jeg begynte å stille opp i fitnesskonkurranser da jeg var 70 år. Jeg syntes det var for galt at det bare var ungdommer som skulle vise muskler. Nå konkurrerer jeg mot dem, og det er jo litt gøy.

– Jeg skulle egentlig vært på Hamar nå for å være med i en fitnesskonkurranse, men nå er jeg jo her på «Norges sprekeste»-innspilling. For to uker siden konkurrerte jeg i Sandefjord og fikk en liten pokal, smiler sprekingen til Her og Nå.

Intervjuet ble gjort under innspillingen av TV 2-programmet.

Les også: 10 pensjonister i alderen 68 til 77 er samlet for å konkurrere i det nye TV 2-programmet «Norges sprekeste»

<b>VISER MUSKLER:</b> 75-åringen konkurrerer i fitness over hele landet og med sin muskuløse kropp hamler han ofte opp mot utøvere som er mer enn halvparten av hans alder. 
VISER MUSKLER: 75-åringen konkurrerer i fitness over hele landet og med sin muskuløse kropp hamler han ofte opp mot utøvere som er mer enn halvparten av hans alder.  Foto: Privat

Deltager i «Norges sprekeste»

75-åringen har en kropp som mange menn kan være misunnelig på, selv om de er mer enn halvparten av hans alder. Nils Harald mener at det aldri er for sent å bygge muskler, og har til og med gitt ut bok med tittelen «Sixpack etter 60».

– Ja, visst er det mulig! Det blir helt feil å si at man er for gammel til å trene. Alder er bare et tall, så det er ikke noe å bry seg om – såfremt man er fysisk frisk og kan bevege på seg. Det er forferdelig viktig uansett alder. Det gjelder å trene fra man er ganske ung til man er godt voksen, oppfordrer han.

Selv om «Norges sprekeste»-deltageren er i bedre form en noen gang, opplevde han for noen år tilbake å få seg en real støkk når det kom til helsen.

– Jeg fikk prostatakreft. Det var helt tilfeldig at det ble oppdaget. Jeg skulle til Antarktis og fikk en skikkelig legeundersøkelse før jeg skulle dra. Da oppdaget de at jeg hadde kreft og jeg fikk ikke lov til å reise. De opererte vekk prostataen og kreften er borte, så det gikk greit og jeg lever videre.

Året etter reiste jeg til Antarktis, forteller han.

Les også: (+) Kjære barna mine. Jeg er 70 år og har ett ønske

<b>NORGES SPREKESTE:</b> Programleder Erik Solbakken og de 10 «Norges sprekeste»-deltagerne samlet under innspillingen på Filtvet ved Oslofjorden.
NORGES SPREKESTE: Programleder Erik Solbakken og de 10 «Norges sprekeste»-deltagerne samlet under innspillingen på Filtvet ved Oslofjorden. Foto: Jørn Grønlund

Isbader på vinteren

I tillegg til å løpe, sykle, ro og trene styrke med vekter, sverger Nils Harald også til et annet grep for å bevare sin gode helse.

– Jeg driver med isbading om vinteren. Jeg skulle egentlig vært på VM i isbading i Russland, men siden han Putin driver og roter nede i Ukraina, så ble det ikke noe av. Men nå har vi fått beskjed om at det blir arrangert i Bled i Slovenia. Da samles det 1300 mennesker fra over 30 land som svømmer så fort som mulig i kaldt vann, så nå må jeg ligge i hardtrening, sier han og ler.

<b>      IVRIG ISBADER:</b> I fjorden utenfor Tromsø svømmer Nils Harald året rundt. Til neste år skal han delta i VM i isbading i Slovenia. Selv James Bond-skuespiller Daniel Craig, hadde nikket anerkjennende til 75-åringens topptrente kropp.
IVRIG ISBADER: I fjorden utenfor Tromsø svømmer Nils Harald året rundt. Til neste år skal han delta i VM i isbading i Slovenia. Selv James Bond-skuespiller Daniel Craig, hadde nikket anerkjennende til 75-åringens topptrente kropp. Foto: Privat

Nils Harald har vært gift med Ingebjørg i mange år, og deler lidenskapen for trening med henne.

– Kona mi er selv ivrig på å trene. Hun er veldig flink til å løpe. Jeg tror hun synes det er fint at jeg er med på «Norges sprekeste», for da får hun fri i fjorten dager – hvis jeg får lov til å være her så lenge, smiler den muskuløse 75-åringen til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 16/08 2022.

Les også