Bjørn Einar RomørenS NYE JOBB:

Kona om Mesternes Mester-suksessen: – Etter hvert sa hun bare: «Dette her begynner å bli helt tåpelig

Bjørn Einar Romøren ble en stor inspirasjonskilde for andre som har vært rammet av kreft. Nå skal den tidligere storhopperen vie all sin tid til å gi håp til dem som er alvorlig syke.

<b>GIVENDE ARBEID: </b>– Jeg håper at vi klarer å generere engasjementet hos næringslivet slik at vi får penger inn til forskningsprosjekter og til tilbud for syke og pårørende av kreftpasienter, sier Bjørn Einar Romøren om sin nye jobb i Kreftforeningen.
GIVENDE ARBEID: – Jeg håper at vi klarer å generere engasjementet hos næringslivet slik at vi får penger inn til forskningsprosjekter og til tilbud for syke og pårørende av kreftpasienter, sier Bjørn Einar Romøren om sin nye jobb i Kreftforeningen. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren (41) rørte hele Norge med sin prestasjon i «Mesternes mester» denne vinteren. Mindre enn halvannet år etter at han ble erklært kreftfri, kjempet han seg til annenplass i konkurransen.

– Jeg er glad for at jeg kanskje har kunnet gi den ekstra lille motivasjonen eller inspirasjonen til andre som har gjennomgått kreft, og selvfølgelig å få økt oppmerksomhet til den sykdommen jeg hadde og folk som har opplevd langtidssykdom, sier han til Her og Nå.

Bjørn Einar ble diagnostisert med kreft i 2019. 40 uker med cellegiftkurer tok knekken på sykdommen, men som følge av behandlingen ble kroppen hans svært svak.

Les også: Tre måneder før datteren Fiona skulle melde sin ankomst, tok Bjørn Einar en MR. Resultatet var et sjokk

<b>MESTERNES MESTER:</b> Mindre en halvannet år etter at han ble erklært kreftfri, kjempet Bjørn Einar seg på imponerende vis til finalen i «Mesternes mester». Her med vinneren Jakob Hoff og programleder Aksel Lund Svindal.
MESTERNES MESTER: Mindre en halvannet år etter at han ble erklært kreftfri, kjempet Bjørn Einar seg på imponerende vis til finalen i «Mesternes mester». Her med vinneren Jakob Hoff og programleder Aksel Lund Svindal. Foto: Svein Brimi

Andreplass i «Mesternes mester»

Kona Martine mente derfor at det var en skikkelig dårlig idé at ektemannen skulle begi seg ut på de knallharde øvelsene i NRK-suksessen.

– Kona trodde at jeg absolutt ikke hadde en sjanse i «Mesternes mester». Hun ser meg jo daglig, så hun vet jo at jeg ikke er en toppidrettsutøver, hverken formmessig eller ellers. Da burde jeg ha tatt en tur på treningssenter i løpet av de siste årene, noe jeg ikke har gjort. Sånn sett var det absurd at jeg skulle være med. Jeg trodde heller ikke at jeg hadde en sjanse, men det handler om å ta konkurranse for konkurranse og jobbe bra på den måten – og det klarte jeg tydeligvis, smiler han.

Bjørn Einar Romøren og kona Martine Rensøy Romøren avbildet under en gallamiddag på Slottet i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB
Bjørn Einar Romøren og kona Martine Rensøy Romøren avbildet under en gallamiddag på Slottet i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Hvordan reagerte hun på at det likevel gikk så bra?

– Etter hvert sa hun bare: «Dette her begynner å bli helt tåpelig. Nå må du gi fra deg plassen». Selvfølgelig sagt med en veldig flåsete undertone. Hun var veldig stolt og glad over at jeg fikk et bra resultat.

Les også: Mesternes Mester-vinneren hyller Romøren: – I dag er vi begge vinnere

Ny jobb i Kreftforeningen

Bjørn Einar har fått massiv hyllest for å være til håp og inspirasjon for kreftpasienter og pårørende. I mai startet han i ny jobb i seksjonen for aksjoner og næringsliv i Kreftforeningen, og han vil derfor vie hverdagen sin til å gjøre situasjonen bedre for andre som gjennomgår alvorlig sykdom.

– Jeg begynner om noen få dager, så da er det bare å møte opp og satse på at det blir bra. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med kreft og pårørende, og at jeg skal bruke det jeg kan om partnerarbeid til å være kreativ og få til ting som gjør at det blir en vinn-vinn-situasjon for dem som er med i Kreftforeningen. At vi får inn masse midler til forskning og til å ta vare på de pårørende og syke, sier Bjørn Einar når vi møter ham under Gullruten-nominasjonene i Oslo i slutten av april.

Les også: (+) Jeg skjønte ikke hvor alvorlig syk datteren min var, før jeg så henne på badet

Vant «71° nord kjendis»

I tillegg til andreplassen i «Mesternes mester» kan 41-åringen skilte med seier i 2015-utgaven av «71° nord kjendis». Med ny jobb i Kreftforeningen tror han imidlertid det kan bli en stund til vi ser ham konkurrere på TV igjen, men det har ikke manglet på tilbud.

– Jeg ble ringt opp og spurt om «Kompani Lauritzen». Da tenkte jeg: «Det er jo et fantastisk program for meg som elsker militæret, men ikke har vært der selv». Det eneste problemet var at det var dag to i cellegift, så jeg var litt usikker på om formen min kom til å være så veldig bra da – så det sto jeg over, humrer han.

– Nå har jeg fått en kjempespennende jobb og har tenkt til å «gønne» på videre der, så får vi se hva fremtiden bringer. Det er gøyalt å være med på TV-programmer, men enda bedre å få til ting på hjemmebane, legger han til med et smil.

Denne saken ble første gang publisert 22/06 2022, og sist oppdatert 22/06 2022.

Les også