Vakkert punktum

Årets festivalartist i Molde startet dagen med utendørskonsert klokka syv på morgenen og spilte sin siste tone over midnatt.

Foto: Emil Marøy
Publisert

Molde (Side2): Trompeter og komponist Arve Henriksen har spilt syv konserter på seks dager og har fortalt alle med velutviklede sanseapparater at vi har med en musikant å gjøre i den ypperste verdensklasse.

Siste nytt fra Side? Sjekk forsiden nå!

41-åringen fra Stryn har etter hvert hele verden som arbeidsområde, men uka han har lagt bak seg har på alle måter stått i Molde sitt tegn for Henriksen.

Se hvem som fikk terningkast seks her

Avslutningsdagen begynte med at rundt 1000 festivalgjester fant veien til den vakre Reknesparken klokka syv om morgenen der Henriksen sammen med Jon Balke på tangenter, Svante Henrysson på cello og elbass, Terje Isungset på perkusjon, bukkehorn og stemme, Therese Skauge på dans og Geir Østensjø på lyd satte publikum i en fantastisk stemning, med stemningsfull musikk og dans i sterkt samspill med naturen. Når så Henriksen fikk med seg publikum på god, gammeldags morgentrim, kunne neppe dagen fått noen bedre start.

Sammen med den utrolige vokalgruppa Trio Mediæval, Jan Bang på live sampling og Ståle Storløkken på tangenter og kirkeorgel, satte Henriksen et vakkert og verdig punktum for kanskje sin viktigste musikalske uke så langt.

Les også anmeldelsen av Daniel Herskedal

De utnytta klangen i Molde domkirke på et nydelig vis og med den nedstemte og vakre musikken, lot Henriksen den bortimot fullsatte kirka få anledning til å ta farvel både med han og årets festival på et vis som neppe kunne ha vært bedre.

Musikken, ofte med et sterkt folkemusikkpreg over seg, var av det stille og ettertenksomme slaget og styrken og særpreget i Henriksens trompettone passet perfekt til kirkerommet også. Når så Storløkken avslutta det hele med et crescendo som vil bli huska, så var det en avslutning på årets festival som var både Arve Henriksen og den vellykka festivalen verdig.

Denne saken ble første gang publisert 19/07 2009.

Les også