«Spillet»-aktuelle Line Andersen

Stråler av lykke: – Jeg er litt forelsket

I fjor høst rundet Line Andersen 50 år, og hun har aldri hatt det bedre. – Livet mitt har tatt en helt ny vending, og jeg elsker det, stråler TV-profilen til Her og Nå.

<b>LINE ANDERSEN:</b> Det har skjedd store endringer i Lines liv de siste årene, og hun er takknemlig for hvor godt hun har kommet ut av det.
LINE ANDERSEN: Det har skjedd store endringer i Lines liv de siste årene, og hun er takknemlig for hvor godt hun har kommet ut av det. Foto: Jørn Grønlund
Publisert

Solbrun og med et bredt smil om munnen. Line Andersen (50) går oss selvsikkert i møte i ærbødige Gimle Kino i Oslo.

I disse dager kan du følge henne som en av deltagerne i «Spillet» på TV 2, og den tidligere NRK-profilen gliser bredt.

– Det er uten tvil noe av det gøyeste jeg har gjort i mitt voksne liv. Jeg hadde det så moro fra start til slutt.

– Å få være en kvinne med intellekt, med sterke meninger, strategi og lov til å ta plass – det er en kampsak for meg. Det fikk jeg lov til i «Spillet». Og jeg elsket det fra morgen til kveld. Det var de 12 nettene i 2023 jeg sov aller best, bedyrer den tøffe TV-profilen.

<b>

TAKKNEMLIG</b>:
– Å være med på «Spillet» er noe jeg er takknemlig for. For det første at TV 2 ga meg muligheten til å leke i den galskapen der inne, for det andre at de menneskene som var der inne var herlige, og for det tredje at jeg faktisk fant tonen med dem, sier Line Andersen til Her og Nå.
TAKKNEMLIG: – Å være med på «Spillet» er noe jeg er takknemlig for. For det første at TV 2 ga meg muligheten til å leke i den galskapen der inne, for det andre at de menneskene som var der inne var herlige, og for det tredje at jeg faktisk fant tonen med dem, sier Line Andersen til Her og Nå. Foto: Svein Brimi

Fremtidige TV-planer

Dette er andre gang den ambisiøse 50-åringen får lekt seg i et realityprogram i beste sendetid. I 2022 deltok hun på en strabasiøs reise mot Nordkapp i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».

Hva fremtidige TV-planer angår, holder hun foreløpig kortene tett til brystet.

<b>TV-AKTUELL:</b> Å få muligheten til å ta plass og tenke strategi, satte Line stor pris på under «Spillet». 
TV-AKTUELL: Å få muligheten til å ta plass og tenke strategi, satte Line stor pris på under «Spillet».  Foto: TV 2

– Vi jobber med noen prosjekter, jeg og noen sentrale mennesker. Så er det ikke sikkert det går i havn. Livet står ikke og faller på at jeg skal være programleder igjen, men jeg føler stadig jeg har noe ugjort, innrømmer Line.

Det var like før jul i 2019 at sportsjournalisten forsvant fra skjermen på NRK. Konflikten mellom Line og hennes tidligere arbeidsgiver endte opp i retten – før partene inngikk forlik i mai 2021.

<b>TAP OG VINN MED SAMME SINN:</b> – Jeg er både en god taper og en god vinner. Men jeg er et menneske som liker å prestere på høyt nivå, både som programleder og som spiller. Hvis en god prestasjon gjør at jeg likevel taper, er det ikke så farlig, forteller Line. 
TAP OG VINN MED SAMME SINN: – Jeg er både en god taper og en god vinner. Men jeg er et menneske som liker å prestere på høyt nivå, både som programleder og som spiller. Hvis en god prestasjon gjør at jeg likevel taper, er det ikke så farlig, forteller Line.  Foto: Anne Elisabeth Næss

I ettertid har hun blant annet hatt ansvar for alpint-sendingene til Discovery under OL i Beijing.

– Jeg skulle gjerne ønsket meg en annen avslutning på karrieren. Derfor vil jeg ikke si at karrieren er over, for den andre avslutningen ønsker jeg meg fortsatt.

Les også: Line Andersen gikk til rettssak mot NRK: – Jeg synes jeg har vært modig

Rundet 50 år

Siden vi så henne sist har Line rukket å runde 50. Mye har endret seg i livet siden rettssaken i 2021, og uansett hvor klisjé det kan høres ut: Hun har aldri hatt det bedre.

– Da jeg satt på mammas dødsleie for tre år siden, lærte jeg å ikke noensinne snakke dårlig om en eneste dag du er i livet. At jeg nå er 50 år, pluss noen måneder, betyr bare at for hver eneste dag jeg får, så lever jeg. Og det har jeg tenkt å gjøre til det fulle. Jeg elsker å være 50, akkurat som jeg elsket å være 43, 31 og 24. Så ble det jo en veldig fet fest ut av det! ler hun rått.

<b>COMEBACK:</b> Etter at Line sluttet i NRK, har hun blant annet ledet alpint-sendingene på Discovery i forbindelse med OL i Beijing. 
COMEBACK: Etter at Line sluttet i NRK, har hun blant annet ledet alpint-sendingene på Discovery i forbindelse med OL i Beijing.  Foto: NTB

– Fra tid til annen sier folk at de aldri har hatt det bedre i livet sitt, men jeg har virkelig aldri hatt det bedre! Livet mitt har tatt en helt ny vending, og jeg elsker det. Det handler om at jeg har fått nye arbeidsoppgaver og karriere, og at jeg har en helt annen livsstil som er langt mer aktiv og sprek enn tidligere. Så handler det om menneskene jeg har valgt å ha rundt meg, som er helt amazing.

Les også: (+) Jeg var 40 år, nyskilt og nedbrutt. Så sa mamma noe som endret alt

<b>ANERKJENT:</b> Line var i en årrekke en profilert programleder i NRK, hvor hun blant annet ledet sjakksendingene. Her sammen med sine tidligere kolleger Torstein Bae og Heidi Røneid. 
ANERKJENT: Line var i en årrekke en profilert programleder i NRK, hvor hun blant annet ledet sjakksendingene. Her sammen med sine tidligere kolleger Torstein Bae og Heidi Røneid.  Foto: NRK

Takknemlig

Der andre hadde tatt turen i kjelleren, har Line gått motsatt vei. De tøffe takene har gitt henne mot og styrke til å løfte blikket og stå enda stødigere i den hun er i dag.

– Jeg tror du må tåle å gå på en trøkk, og hvis du gjør en vurdering da, kan du komme veldig godt ut av det. Det kunne også gått dårlig, men i mitt tilfelle har jeg kommet ekstremt godt ut av det.

– Det må også sies at min trøkk var selvvalgt, og jeg ville valgt den om igjen og om igjen – hver eneste dag resten av livet.

Reisen hun har lagt bak seg de siste årene, har fått henne til å stoppe opp og glede seg over selv de små tingene i livet.

– Takknemlighet er et nøkkelord i livet mitt akkurat nå. Psykologen min sa tidlig: «Det er bevist at de lykkeligste menneskene er de som er mest takknemlige». Jeg kan føle en enorm takknemlighet for et brusglass, en solnedgang, en tur på byen eller en kveld foran TV-en.

– Men det er ingen tvil om at det er menneskene rundt meg jeg er mest takknemlig for. Det vil aldri endre seg. Jeg er så takknemlig for så mye akkurat nå, at jeg nesten er litt irriterende nyfrelst.

Les også: Line Andersen før tv-comebacket: – Jeg blir nes­ten rørt når jeg snak­ker om det

<b>NÆRE VENNSKAP:</b> Line fikk en god tone med de andre deltagerne i «Spillet» og har bevart det gode vennskapet også etter innspillingen. Her med Vidar Magnussen og Martha Leivestad.
NÆRE VENNSKAP: Line fikk en god tone med de andre deltagerne i «Spillet» og har bevart det gode vennskapet også etter innspillingen. Her med Vidar Magnussen og Martha Leivestad. Foto: TV 2

Forelsket

Line ler igjen. Hun fremsnakker flokken sin så ofte hun har anledning. De som har løftet henne når hun har trengt det som mest. De som har vært der gjennom glede og sorger. En livspartner derimot, har hun hittil ikke hatt tid til.

– Når du endrer hele livet ditt, må du først finne deg selv. Og det har vært en fornøyelse å finne frem til «Line» – jeg digger henne. Det er også det beste jeg kan gjøre for en fremtidig partner; å være en som jeg selv synes er helt fantastisk å dele med noen, nikker Line med glassklart blikk.

– Så nei, det er ingen i livet mitt nå – men jeg leter ikke heller. Jeg dater ikke og er ikke på noen datingapper. Det kommer når det kommer. Og hvis det ikke skjer, så skal jeg heller ikke klage over å være singel. Jeg er singel, men fader meg nesten aldri alene, fortalte hun da vi snakket med henne tidligere i år.

I en fersk episode av podkasten «Ida med hjertet i hånden» avslører Andersen at hun nå har blitt forelsket. Saken ble først omtalt av TV 2.

– Er du forelsket?, spør podkastvert Ida Fladen.

– Ja litt kanskje. men det betyr ikke at jeg er i et forhold eller kommer til å være det. Men jeg er litt forelsket egentlig.

Om hun er åpen for ny kjæreste, er hun derimot usikker på.

– Tror ikke det altså. Det er mer «work to be done» på denne jenta her, før jeg er helt sikker på, igjen, hvem jeg er, forteller Andersen i podkastepisoden.

Finalen i «Spillet» sendes på TV 2 søndag kl. 20.00.

Denne saken ble første gang publisert 09/05 2024.

Les også